Ευχές και εικόνες για του Αγίου Βαλεντίνου 2024

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Γιατί γιορτάζουν οι ερωτευμένοι 14 Φεβρουαρίου

αγιου βαλεντινου 2024, εικονεσ ευχεσ
Η ιστορία με την κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα

Κάποιοι το λατρεύουν, ενώ άλλοι το θεωρούν απλά μια εμπορική αφορμή. Όμως, είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι εδώ και προτρέπει τους πάντες να ανακαλύψουν τη χαρά της ανταλλαγής συναισθημάτων μέσα από τον κόσμο του εμπορίου.

Γιατί όχι να ανανεώσουμε τη χαρά της αγάπης με ένα μικρό, ίσως συμβολικό, δώρο για το αγαπημένο μας πρόσωπο;

Τα ερωτευμένα ζευγάρια συχνά επιλέγουν να μοιραστούν μια τούρτα καρδιάς Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ποιος ήταν πραγματικά ο Άγιος Βαλεντίνος;

Πέρα από τα χιουμοριστικά στοιχεία που περιβάλλουν τον Άγιο Βαλεντίνο, υπάρχει μια συναρπαστική ιστορία πίσω από τον ειρηνοποιό αυτόν άγιο.

Καλλιεργώντας τριαντάφυλλα στον κήπο του, άκουσε ένα ζευγάρι να μαλώνει έντονα. Η αντίδρασή του ήταν εντυπωσιακή: έκοψε ένα τριαντάφυλλο και προσέγγισε το ζευγάρι, προσφέροντας το ως ένα σύμβολο ειρήνης.

Η αγάπη ανανεώθηκε αμέσως, και σύντομα οι δυο τους επέστρεψαν, ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει τον γάμο τους.

Η παράδοση της κάρτας του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα είναι πρόσφατη, αλλά το κόκκινο μελάνι της είναι φρέσκο και ζωηρό. Τα μπαλόνια του Αγίου Βαλεντίνου αποτελούν μια ακόμη ευκαιρία να επιβεβαιώσετε τη σχέση σας, μια αφορμή για να αναπολήσετε όμορφες στιγμές και να σχεδιάσετε μαζί το μέλλον. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια ακόμη έξοδο. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε όλα αυτά; Ποιος θα αρνηθεί μια ρομαντική βόλτα στο εστιατόριο;

Ευχές και στιχάκια του Αγίου Βαλεντίνου

Μια πολύ γλυκιά ευχή για του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ακόλουθη: Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι μια ακόμη αφορμή για να σου πω το πόσο έχει ομορφύνει η παρουσία σου τη ζωή μου! Χρόνια μας πολλά.

Δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου:

Στο 19ο αιώνα ήταν ανάμεσα στα πιο δημοφιλή δώρα για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα. Κουτάλια και γάντια ήταν το πιο μοδάτο δώρο την ημέρα των ερωτευμένων; Δεν ηχεί και τόσο ρομαντικό και ερωτικό αλλά έτσι συνήθιζαν να κάνουν οι ερωτευμένοι.Τα γάντια δεν είχαν κάποιο ερωτικό υπονοούμενο, ήταν όμως ένα κομψό δώρο μιας και τότε όλοι φορούσαν γάντια.

Γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου:

Αντί για το έτοιμο γλυκό, πολλοί σύμβουλοι γάμων προτείνουν οι παρασκευή να γίνει από κοινού κι αν δεν είναι εφικτό, να επιμεριστεί η ευθύνη για το ποιος θα το ετοιμάσει. Για παράδειγμα, ο ένας να αγοράσει τα υλικά και να τα ετοιμάσει στην κουζίνα και ο άλλος να τα φτιάξει. Έτσι το βράδυ μπορεί να μείνει αξέχαστο

Του Αγίου Βαλεντίνου είναι την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

Οι ερωτευμένοι δίνουν στο έτερο τους ήμιση ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Ποιος όμως ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος;

Ο άγιος είχε τη φήμη του ειρηνοποιού. Κάποια μέρα ενώ καλλιεργούσε στον κήπο του τριαντάφυλλα, άκουσε ένα ζευγάρι να μαλώνει πολύ έντονα.

Αυτό συγκλόνισε τον άγιο, ο οποίος αφού έκοψε ένα τριαντάφυλλο, βγήκε στο δρόμο πλησίασε το ζευγάρι και τους πρόσφερε το τριαντάφυλλο. Αμέσως η αγάπη επανήλθε ανάμεσα τους, λίγο αργότερα αυτοί επέστρεψαν και ζήτησαν στον άγιο να ευλογήσει το γάμο τους.