Εύβοια: Δείτε τι τρομακτικό γίνεται κάθε βράδυ στα χωράφια

Εύβοια τρομακτικό
Κάθε βράδυ βρίσκουν την ευκαιρία και βγαίνουν για να κάνουν την βόλτα τους σε πόλεις και χωριά στην Εύβοια

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και ένα απίστευτο πράγμα συμβαίνει σε χωράφια στην Εύβοια.

Η εικόνα που αντικρίζουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών είναι μεγάλης καταστροφής. Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχει γιγαντωθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά τις καλλιέργειες και έχει κάνει πολλούς αγρότες να χάνουν τον ύπνο τους.

Την απόγνωση τους εκφράζουν εξαιτίας σοβαρών καταστροφών που παρατηρούνται από επέλαση… αγριογούρουνων σε ολόκληρο τον νομό.

Η αύξηση στον πληθυσμό τους σε συνδυασμό με την αδυναμία τους να εντοπίσουν τροφή τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα η εμφάνιση τους σε κατοικημένες περιοχές αλλά και οι ζημιές που προκαλούν σε περιβόλια συνακόλουθα, να είναι πλέον καθημερινότητα.

Η επέλαση των αγριογούρουνων σε όλη την Ελλάδα

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο ολοένα και αυξανόμενος πληθυσμός των αγριογούρουνων και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, απειλούνται ανθρώπινες ζωές αλλά και καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργο Κεφαλά, τα συγκεκριμένα ζώα απειλούν την ανθρώπινη ασφάλεια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούν θανατηφόρα τροχαία στον δρόμο ή καταστροφές στις καλλιέργειες. Ακόμη, μπορεί να δημιουργηθεί και υγειονομικό πρόβλημα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει στην Ελλάδα η αφρικανική πανώλη. Αυτή την στιγμή, γύρω από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται 9.000 αγριογούρουνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ:

Τα νέα της Εύβοιας

Αυτή είναι η προκήρυξη για το λιμενικό 2022 χωρίς πανελλήνιες

Προκήρυξη ΟΣΕ 2022- 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Πότε κληρώνει το τζόκερ; Ποια τα αποτελέσματα;

Εύβοια: Τρομακτικό βράδυ έζησε ένας 35χρονος

Χαλκίδα: Δείτε τι ετοιμάζεται για μαθητές της πόλης!

Χαλκίδα: Δείτε γιατί έσπαγε τζαμαρίες το βράδυ

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις