Χιόνια στην Εύβοια! Ξεκίνησε να χιονίζει στα ορεινά!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη Βόρεια Εύβοια, με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο που έφερε η «Μήδεια» από το πρωί του Σαββάτου.

Το χιόνι πέφτει πυκνό αυτήν την ώρα στην Βόρεια Εύβοια. Έχει ντυθεί στα λευκά το χωριό Αμελάντες ενώ αυτή την ώρα χιονίζει στον δρόμο Άνω Στενής – Στρόπωνες. Καλό είναι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Άδειασε η Χαλκίδα

Η κακοκαιρία είναι η αιτία για τις εικόνες που θα δείτε παρακάτω. Από το πρωί του Σαββάτου (13/2) ο καιρός είναι βροχερός και έχει πολύ κρύο. Παράλληλα αυτή η κατάσταση έχει κάνεις πολλούς Χαλκιδέους να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια.

Ακόμα και η βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας με τους άνεμους που επικρατούν είναι απαγορευτική. Η χαμηλή θερμοκρασία έκανε πολλούς να αράξουν σπίτι και η πόλη να δείχνει έρημη. Δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στην παραλία της Χαλκίδας.

Δηλώνει έτοιμος ο Φάνης Σπανός στα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 42 σημεία αποθήκευσης και διάθεσης αλατιού με επαρκείς ποσότητες, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα 257 εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, όπου παραστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις, από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου στα ορεινά των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και έως την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Έτσι θα οδηγήσετε στο χιόνι

Αν δεν υπάρχει λόγος μετακίνησης, μην φύγετε από το σπίτι μιας και απαγορεύεται. Φροντίζετε πριν από κάθε μετακίνηση σε χιόνια, το ρεζερβουάρ σας να είναι, για κάθε ενδεχόμενο, πάντα γεμάτο με καύσιμα.

Όταν έχει χιονίσει μην πανικοβληθείτε αλλά, προσπαθήστε κατα τη διάρκεια της οδήγησης σας να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες στο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου σας έτσι ώστε να αποφύγετε το σπινιάρισμα των τροχών.

Για να αποφύγετε το σπινιάρισμα της ρόδας κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας είναι να πατάτε το πεντάλ του γκαζιού πολύ ήπια. Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα και οι τροχοί του αυτοκινήτου σας σπινιάρουν πάνω στο χιόνι, βάλτε δεύτερη ταχύτητα και ξεκινήστε πολύ αργά.

Τετραπλασιάστε την απόσταση ασφαλείας. Η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας δώσει αρκετό χρόνο να σταματήσετε.

Τέλος αν χρειαστεί να βάλετε αλυσίδες, θυμηθείτε: ότι οι αλυσίδες μπαίνουν στους κινητήριους τροχούς, μετά από λίγα μέτρα κίνησης τις ξανατεντώνουμε και όταν φοράμε αλυσίδες η ανώτατη ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 50 km/h.

Δείτε όταν είχε χιονίσει πρόσφατα στην Οκτωνιά

Οκτωνιά χιόνια.