Πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή 2022;

ποτε αλλαζει η ωρα, ποτε αλλαζει η ωρα 2022, ποτε αλλαζει η ωρα σε χειμερινη 2022, πότε αλλαζει η ωρα, πότε αλλαζει η ωρα 2022, αλλαγη ωρα 2022
Πότε αλλάζει η ώρα

Έρχεται η αλλαγή ώρας και μαζί της φέρνει και τον χειμώνα.

Δεν είναι άσχημος ο χειμώνας στην Εύβοια μιας και υπάρχει τρόπος να περάσουμε καλά. Άλλωστε ο νομός μας είναι και χειμερινός προορισμός αφού συχνά πυκνά το χιόνι κάνει την εμφάνιση του.

Στις 04:00 τα ξημερώματα αυτής της Κυριακής 30 Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, και οι δείκτες θα δείχνουν 03:00 μιας και αλλάζει η ώρα.

Αν και οι αλλαγές ώρας σχεδιαζόταν να τερματιστούν φέτος, βάσει διάταξης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ μέχρι τώρα, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Με λίγα λόγια, θα έχουμε και φέτος την χειμερινή ώρα και του χρόνου ίσως την θερινή.

Δεν εξοικονομεί ενέργεια η κατάργηση της αλλαγής ώρας

Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις της Ευρώπης μέχρι τώρα δεν αποδεικνύεται ότι η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Πότε αλλάζει η ώρα 2022

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2022-2023 με χιλιάδες προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Σεισμός Εύβοια τώρα: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις