Είχε θύματα από όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Χαλκίδα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, τελούσαν απάτες ενεργώντας με δύο μεθόδους.
Η πρώτη μέθοδος ήταν αντικατάσταση/ αλλαγή κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου και η άλλη με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «Phishing» (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων).
Με τις συγκεκριμένες μορφές απάτης, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν στην υποκλοπή και χρήση προσωπικών στοιχείων και δεδομένων των θυμάτων, όπως κωδικούς πρόσβασης Internet Banking, κωδικούς πρόσβασης θυρίδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του θύματος κ.λ.π., με αποτέλεσμα την παράνομη πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ακολούθως, εν αγνοία του θύματος, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών και καρπώνονταν το παράνομο οικονομικό όφελος.
Aπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη τέλεση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και πλαστογραφιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Σοκ στην Εύβοια: Νεκρός σε τροχαίο γνωστός Χαλκιδέος
Τραγωδία στη Χαλκίδα, άντρας ξεψύχησε ύστερα από τροχαίο
Θλίψη για γνωστό Χαλκιδέο που έφυγε από την ζωή
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News
🎥 Δεν είναι Μπαλί! Είναι η Εύβοια και κρύβει ένα μυστικό 200 ετών
👉 Μόλις 1 ώρα από τη Χαλκίδα υπάρχει μια παραλία που όλοι μπερδεύουν με το Μπαλί. Τα κρυστάλλινα νερά είναι μόνο η αρχή. Στο τέλος του βίντεο μπαίνουμε στο μικρό μουσείο του Αλμυροπόταμου και εκεί αποκαλύπτεται κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Πάτα play και θα καταλάβεις γιατί το λένε έτσι.

