Μαθητές από τη Χαλκίδα συνάντησαν μια γιγάντια καρέκλα!

χαλκιδα, μαθητεσ, καρεκλα

Μόνο και μόνο το θέαμα είναι συναρπαστικό. Ένα όνειρο που το έζησαν από κοντά μαθητές, από τη Χαλκίδα.

3500 χιλιόμετρα έκαναν για να φτάσουν σε αυτή την γιγάντια καρέκλα. Μάλιστα πάνω από 5 τόνοι ξύλου χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί αυτό το δημιούργημα.

Πρόκειται για ένα γλυπτό του Ελβετού καλλιτέχνη Daniel Berset. Είναι η Σπασμένη Καρέκλα, που συμβολίζει την προσπάθεια διακοπής χρήσης ναρκών στον κόσμο προς τιμήν των θυμάτων και κατασκευάστηκε από 5,5 τόνους ξύλου. Ένα μνημείο που κόβει την ανάσα και το ίδιο αισθάνθηκαν και μαθητές από τη Χαλκίδα.

χαλκιδα, μαθητεσ, καρεκλα

Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, μετά από πρόσκληση της Δέσποινας Χατζηφωτιάδου η οποία είναι φυσικός, ερευνήτρια και υπεύθυνη εκλαΐκευσης του πειράματος ALICE στο Ερευνητικό Κέντρο CERN, με έδρα τη Γενεύη. Στην εκδρομή συμμετείχαν οι όμιλοι του STEM και της ψηφιακής εφημερίδας του σχολείου από τη Χαλκίδα, καθώς και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Η επίδραση της αρχαιοελληνικής τέχνης στην Αναγέννηση».

χαλκιδα, μαθητεσ, καρεκλα

Η εκδρομή για τους μαθητές της Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς και οδικώς, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά, μέσα από τα 3.500 χιλιόμετρα που διάνυσαν, το αστικό, γεωργικό και φυσικό περιβάλλον τόσο της Ιταλίας όσο και της Γαλλίας και της Ελβετίας. Η επίσκεψη και η ξενάγηση στις πόλεις της Βενετίας, Φλωρεντίας, Γενεύης και Chamonix τούς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, την κουλτούρα και τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις και τη χώρα μας.

Η επίδραση του ελληνοχριστιανικού πνεύματος στην τέχνη, τη θρησκεία και την πολιτική εντυπωσίασε τους μικρούς μας ταξιδιώτες, ισχυροποιώντας την εθνική και ευρωπαϊκή τους συνείδηση. Η γνωριμία με το Ερευνητικό Κέντρο του CERN και τη συνεισφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης λειτούργησε ως σπόρος για πνευματικές και επιστημονικές αναζητήσεις. Συνειδητοποίησαν εν τέλει ότι η διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων έρχεται μέσα από την επαφή και τη γνωριμία με το σύγχρονο γίγνεσθαι και ότι η οροφή της αναζήτησης είναι μόνο ο ουρανός.

χαλκιδα, μαθητεσ, καρεκλα

Τους μαθητές από τη Χαλκίδα, συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Παπά, και οι καθηγήτριες Μάλλιαρη Ιωάννα, Κεσκίνη Ειρήνη, Παπαγεωργίου Ελένη και Μητσάκη Κλεοπάτρα.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι