Χαλκίδα: Δείτε τι αλλαγή θα γίνει στην Αβάντων που θα κάνει πολλούς να χαρούν! [Φωτογραφία]

Είναι κάτι που περιμένουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι στη Χαλκίδα

Η πρώτη φάση του έργου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Ήταν το μακρινό 2012 όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πεζοδρόμησης στην αρχή του κεντρικού δρόμου της πόλης της Χαλκίδας, στην οδό Αβάντων, όπου είχαν ξεκινήσει στο τέλος του Οκτωβρίου.

Εν όψη των Χριστουγέννων του 2012, η αρχή της Αβάντων άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χαλκίδας εργαζόταν πυρετωδώς για να ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση της αρχής της οδού Αβάντων, και πήρε περίπου 1 μήνα για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Να θυμίσουμε ότι το έργο τότε δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη, οι εργασίες πεζοδρόμησης ήταν να φτάσουν μέχρι και το τέλος της Αβάντων.

Στο Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, μεταξύ των θεμάτων, που γνωμοδότησε θετικά ήταν και το θέμα της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων.

Πήρε το πράσινο φως από την κοινότητα Χαλκίδας η πεζοδρόμηση της Αβάντων

Το έργο αφορά στη συνέχιση της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων μέχρι τα φανάρια στη Λεωφόρο Χαϊνά, δηλαδή πεζοδρομείται το υπόλοιπο τμήμα της οδού Αβάντων κι ένα τμήμα της Λεωφόρου Χαϊνά μέχρι την Κατσικογιάννη. Επιπλέον πεζοδρομείται η οδός Κωνσταντινίδου έως τη συμβολή της με την οδό Γκορτζή, στην είσοδο του 1ου Λυκείου.

Το έργο θα είναι ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία, θα χρησιμοποιηθούν ίδιες πλάκες, μαζί και πλάκες όδευσης τυφλών, για να υπάρχει ενότητα και συνέχεια με τα υπόλοιπα τμήματα..

Στόχος του Δήμου είναι μέχρι τέλος του έτους, να έχει ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία της τροποποίησης, ώστε μέσα στο 2023 να υπάρξει η δημοπράτηση του έργου. Ένα έργο που θα δώσει ουσιαστικά μια ενιαία εικόνα και λειτουργικότητα σε έναν από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι