Δείτε τι τραγωδία έγινε στο βουνό της Δίρφυς

Εκκλησία

Μια τραγωδία έγινε στο βουνό της Δίρφυς καλοκαιρινούς μήνες.

Έχασαν την ζωή τους 2 νέα παιδιά

Πιο συγκεκριμένα έγινε στις 26 Ιουνίου 2002. Εκεί στην κορυφή του βουνού, έχασαν την ζωή τους δύο νέα παιδιά.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωση ένα πολεμικό αεροπλάνο στην κορυφή της Δίρφυς σοκάροντας όλο το πανελλήνιο, που θρηνούσε για το χαμό δύο νεαρών στρατιωτικών.

τραγωδια, βουνο, διρφυσ

Το μοιραίο F-4 συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση. Ξεκίνησε από τη Λάρισα και κατευθυνόταν από τη θέση Σκατζούρα της Σκύρου προς την Τανάγρα, όπου θα πραγματοποιούσε εικονική προσβολή.

Το πλήρωμά του ήταν Νο2 στο σχηματισμό και ακολουθούσε τον αρχηγό του. O τελευταίος, όταν πλησίασαν την Εύβοια και έπρεπε να περάσουν πάνω από το όρος Δίρφυς στις 8.40 π.μ. πετώντας σε χαμηλό ύψος, έδωσε εντολή στους χειριστές να έρθουν από πίσω του.

O σμηναγός και ο υποσμηναγός υπάκουσαν, τα δύο αεροσκάφη μπήκαν μέσα στα σύννεφα, αλλά όταν ο αρχηγός της αποστολής βγήκε από αυτά, διαπίστωσε ότι ο Νο2 δεν τον ακολουθούσε.

τραγωδια, βουνο, διρφυσ

Στις 4.30 μ.μ. απογειώθηκε από την Ελευσίνα αμερικανικό C-130, εξοπλισμένο με ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, που βρισκόταν στη Σούδα. Περίπου μία ώρα αργότερα το πλήρωμά του εντόπισε στοιχεία μετάλλου πάνω από την Δίρφυ και έδωσε τις σχετικές συντεταγμένες.

Με βάση αυτές, οι άνδρες της EMAK, που βρίσκονταν κοντά, εντόπισαν τα συντρίμμια στις 6 μ.μ. σε ύψος 1.700 μ. και σε μικρή απόσταση από την κορυφή, ένδειξη ότι οι άτυχοι πιλότοι δεν κατάφεραν για πολύ λίγο να περάσουν το βουνό.

Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό του. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της EMAK, στρατιωτικές και πυροσβεστικές μονάδες από την περιοχή της Εύβοιας και ένα ελικόπτερο Super Puma, παρά το γεγονός ότι η πυκνή νέφωση δεν επέτρεπε την από αέρος έρευνα.

Οι ώρες περνούσαν, όμως, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και με τις ελπίδες, για τους πιλότους, να εξανεμίζονται.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Μια εικόνα που τρομάζει και δείχνει μεγάλο ηρωισμό!

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.