Τι θα τοποθετήσουν στην παραλία στη Χαλκίδα;

τοποθετησουν, παραλια, χαλκιδα

Το κάνουν κάθε χρόνο και θα το τοποθετήσουν για άλλη μια χρονιά. Θα δεσπόζει στην παραλία στη Χαλκίδα.

Δεν θα μείνει για αρκετές μέρες και είναι για το έθιμο. Το μέγεθος του είναι μεγάλο σε σύγκριση με τα συνηθισμένα.

Μικροί και μεγάλοι κάθε Πρωτομαγιά γιορτάζουν την αναγέννηση της φύσης, καθώς η πρώτη μέρα του Μαΐου ουσιαστικά θεωρείται η πρώτη μέρα της άνοιξης.

Το έθιμο με το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.

Είναι σύμβολο προστασίας, υγείας, ευτυχίας και καλής τύχης. Μάλιστα το έθιμο αυτό υπάρχει και στην Εύβοια όπου συνδυαστικά με τα λουλούδια γίνεται και παράκληση για βροχή με στόχο την καρποφορία.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), τηρώντας το έθιμο της Πρωτομαγιάς, θα στολίσει φέτος 01.05.2023 το Μαγιάτικο Στεφάνι του Δήμου στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου στην παραλία στη Χαλκίδα.

Το στεφάνι θα βρίσκεται εκεί από το πρωί της Δευτέρας και ώρα 11:00, ώστε όσοι πολίτες περνούν από το σημείο, να μπορούν να βάζουν κι εκείνοι το λουλούδι τους και να συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος της χαράς της Άνοιξης.

Παράλληλα με το στολισμό, θα παρουσιαστούν δημοτικοί παραδοσιακοί χοροί στην παραλία στη Χαλκίδα, με τη μουσική να συνεχίζεται με τη συμμετοχή και του κόσμου, σε ένα πρωτομαγιάτικο γλέντι.