Τον βρήκαν χτυπημένο στην Μουρτερή και του έδωσαν πολύ αγάπη [Φωτογραφία]

Και όμως η αγάπη μπορεί να κάνει πολλά θαύματα σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε! Είναι η λύση σε πολλά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Και θα το ανακαλύψετε και εσείς στην παρακάτω αληθινή ιστορία στην Εύβοια με πρωταγωνιστή έναν τραυματισμένο πλάσμα. Μια ιστορία ανθρωπιάς όπου συνέβη τον χειμώνα του 2020. Όσος καιρός και αν περάσει αυτή η ιστορία αξίζει να αναφέρεται.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ένας όμορφος γλάρος. Παρόλο που έχει αρκετή αντοχή στο πέταγμα του, δεν είναι πολύ γρήγορος  γιατί οι αποστάσεις που διανύει είναι συνήθως αντίθετες από τον άνεμο. Αγαπά το νερό, του αρέσει να κολυμπά με ευκολία και ίδια ευκολία έχει όταν κινείται στο έδαφος. Συχνάζει συνήθως σε απομονωμένες και μικρές παραλίες. Αυτό είναι το αρνητικό που δυστυχώς έχει και σαν αποτέλεσμα, όταν τραυματίζονται να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Στην δική μας ιστορία όμως, αυτό θα συνέβαινε αν δεν τον έβρισκαν δύο συμπολίτες μας στην Νότια Εύβοια. Να βλέπει την γη από ψηλά. Να αισθάνεται την ελευθερία. Στην ζωή όμως όλα γίνονται και κάποτε μπορεί να χάσεις τα φτερά. Για τον γλάρο της φωτογραφίας, μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά του να πετάει και τελικά τα κατάφερε.

Η εικόνα του γλάρου μπροστά στην κάμερα κάνει τον γύρο του facebook και είναι πραγματικά απολαυστικός. Κάποιοι είπαν ότι ο γλάρος μάλλον ήθελε να βγάλει κάποια selfie και να γίνει έτσι πιο διάσημος από τον “Γλάρο Ιωνάθαν” του Ρίτσαρντ Μπαχ η πιο πολυσυζητημένη, γεμάτη έμπνευση ιστορία της εποχής που μας, αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που είναι αποφασισμένο να μην είναι συνηθισμένο.

Δυστυχώς το μικρό πτηνό, ήταν ανίκανο να πετάξει προφανώς θύμα των πλαστικών που έχουν γεμίσει τις θάλασσες μας. Έτσι προσγειώθηκε στο έδαφος τραυματισμένο. Μία οικογένεια από το Αυλωνάρι, τον πήρε και του έδειξε αγάπη. Με αρκετή υπομονή και επιμονή ο γλάρος πέταξε ξανά στον αέρα της Εύβοιας.

πηγή φωτογραφιών: Σοφία Ποθητάκη/avlonari such a lovely place
πηγή φωτογραφιών: Σοφία Ποθητάκη/avlonari such a lovely place

Λίγα λόγια για την παραλία της Μουρτερής

Είσαι στο γραφείο και θέλεις να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας; Η λύση απλή και εύκολη. Φεύγεις το μεσημέρι μετά την δουλειά, που ο ενθουσιασμός, πριν φας ακόμα το μεσημεριανό, υπερτερεί της κούρασης.Μετά τη Χαλκίδα παίρνεις τον δρόμο για Νότια Εύβοια, φτάνεις στο Αλιβέρι και ακολουθείς την πινακίδα που λέει για Κύμη. Λίγο έξω από το Αυλωνάρι και πιο συγκεκριμένα πριν φτάσεις στο χωριό Οριό, υπάρχει και ταμπέλα. Την ακολουθείς και σε 10 λεπτά φτάνεις στην παραλία Μουρτερή.

Από τη Χαλκίδα είναι περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο και από την Αθήνα, μία ώρα περισσότερη. Αυτό που θα δεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου, είμαστε σίγουροι ότι θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Η παραλία της Μουρτερής είναι απέραντη, αμμουδερή με λεπτό βοτσαλάκι, ενώ υπάρχουν και αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους παραθεριστές που απολαμβάνουν τα μαγευτικά νερά του Αιγαίου.

Η Μουρτερή είναι τόσο μεγάλη που είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις την ησυχία σου ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο. Με θέα το μπλε του Αιγαίου και ένα δροσερό αεράκι, που έρχεται κατευθείαν από το Αιγαίο, είναι το ιδανικό μέρος για να δροσιστείς ακόμα και αν έχει καύσωνα.

Στο επάνω μέρος υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες, αν χρειαστείς προμήθειες. Έτσι, απλά γρήγορα και όμορφα, θα πάρεις μια καλή δόση διακοπών σε ένα ονειρεμένο μέρος. (evianews)