Δωρεάν τεστ κορονοϊού – self test covid: Έτσι το κάνουμε μόνοι μας

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι τα rapid test θα βοηθήσουν δυνητικά στην πραγματοποίηση εκατομμυρίων test, τα οποία θα προστεθούν στα καθημερινά που γίνονται και θα επιτρέψουν την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και βέβαια την πρόληψη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, μαζί με το self test, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν αναλόγως του αποτελέσματος.

Παρ’ όλα αυτά πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται αφού όλοι όσοι έχουν κάνει τεστ γνωρίζουν ότι… δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για τεστ που πραγματοποιούνται κατ’οίκον χωρίς την υποστήριξη επαγγελματία υγείας».

Παράλληλα εξηγούν πως «θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια με οδηγίες για τη διενέργεια τεστ από τον κάθε πολίτη ατομικά».

Η διαδικασία θα διαφέρει με εκείνη του τυπικού rapid test, κατά την οποία η λήψη του επιχρίσματος λαμβάνεται βαθιά μέσα από στην φαρυγγική κοιλότητα. Τα κατ΄οίκον τεστ είναι μεγαλύτερης ευαισθησίας γι΄αυτό και το δείγμα θα λαμβάνεται ρινικά ενώ σε λιγότερο από 10 λεπτά θα βγαίνει το αποτέλεσμα.