Κλείνουν δύο τμήματα στο ΤΕΙ Ψαχνών

Σε οριστική διαγραφή των νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο στα Ψαχνά, προχωρά η Υπουργός Παιδείας με νομοθετική διάταξη. Πρόκειται για τα τμήματα Διαιτολογίας – Διατροφολίας και Αγροτουρισμού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ.ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ

Τα τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΠΚΑ) που ιδρύθηκαν με νόμο τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναμένετο να λειτουργήσουν στα Ψαχνά της Εύβοιας βρίσκονται μεταξύ των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που διαγράφονται οριστικά.

Μετά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τα μισόλογα για απαντήσεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βρισκόμενη σε εντεταλμένη υπηρεσία προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων, υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Το οριστικό πλέον κλείσιμο θα έχει πολύπλευρο αντίκτυπο στην τοπική περιοχή των Ψαχνών, αλλά και στην προοπτική ανάπτυξης ολόκληρης του τόπου μας. Παράλληλα όμως, υπονομεύει το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών από τον νομό μας, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο αρχαιότερο και καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας που θα άνοιγε τμήματα στην περιοχή τους.