Ποιοι Ευβοιώτες θα πάνε ταμείο;

Ευρώ - λεφτά
Ευρώ - λεφτά (πηγή:pexels.com)

Αποζημιώσεις θα δοθούν σε αγρότες λόγο των επιπτώσεων του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα χρήματα θα πάρουν οι καλλιεργητές σύκων μιας και η πανδημία προκάλεσε καταστροφή στις τιμές και τις εξαγωγές των προϊόντων.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές σύκων στην Εύβοια είχε ζητήσει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ύστερα από τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν η ηγεσία του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε η πανδημία στις διακινούμενες ποσότητες, τις τιμές και τις εξαγωγές, αποδέχτηκε το αίτημα, ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει δαπάνη για την ενίσχυσή τους, που αναμένεται να φθάσει τα 130 ευρώ ανά στρέμμα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε την πλήρη κάλυψη του κόστους του μέτρου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου για το 2021. Η δαπάνη που εγκρίθηκε αφορά περίπου 3.200 παραγωγούς σε ολόκληρη την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων είναι και οι συκοπαραγωγοί της Εύβοιας.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com