Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία για Πάσχα 2024;

Δείτε τις ημερομηνίες για το πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία για το Πάσχα 2024 αλλά και τι αλλάζει σε σύγκριση με πέρσι

Το Πάσχα 2024 έρχεται και καλό είναι να ξέρουμε πότε πέφτει και ποια ημερομηνία κλείνουν τα σχολεία.

Το πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία είναι ένα από τα περισσότερα ερωτήματα των μαθητών αλλά και των γονιών.

Μετά την εορτή της 25ης Μαρτίου, που ορίζεται ως ημέρα αργίας από το νόμο, πολλοί περιμένουν πότε θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να ξεκουραστούν.

Η προσοχή τώρα στρέφεται κυρίως προς το Πάσχα που πλησιάζει. Το έτος 2024, η ημερομηνία αυτή έρχεται αργότερα σε σύγκριση με το 2023.

Το Πάσχα του 2024 συμπίπτει με την άνοιξη, μια εποχή που συνδέουμε στενά με το σημαντικότερο γιορτινό γεγονός της Ορθοδοξίας.

Σε όλη τη χώρα, το Πάσχα συνοδεύεται από τη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Εβδομάδας και τον εορτασμό της Ανάστασης και της ίδιας της ημέρας του Πάσχα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται λαμπερά πυροτεχνήματα, συναυλίες με τυμπανοκρουσίες, και το έθιμο του σπασίματος των αυγών. Τα έθιμα αυτά αναδεικνύονται εντυπωσιακά, όπως παρουσιάζεται και στο παρακάτω βίντεο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα για δύο ημέρες πριν την Κυριακή των Βαϊων και θα επαναλειτουργήσουν οκτώ μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Τα σχολεία θα κλείσουν για το Πάσχα του 2024 στις 26 Απριλίου. Δύο ημέρες πριν την Κυριακή των Βαίων, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα πανεπιστήμια.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους μετά το Πάσχα τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024.

Με λίγα λόγια, το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει την Δευτέρα 29 Απριλίου. Επομένως, οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Όσο για τα δυσάρεστα νέα για τους μαθητές, αυτά είναι ότι θα χάσουν μια επιπλέον αργία, την Πρωτομαγιά.

Η ημέρα αυτή πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά αναμένεται να μεταφερθεί στην πρώτη εργάσιμη μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη, 7 Μαΐου 2024.

Αυτό, ωστόσο, δεν επηρεάζει τους μαθητές καθώς θα βρίσκονται ήδη σε περίοδο διακοπών.