Συντάξεις Αυγούστου 2020: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι;

Για το τέλος του μήνα έχει προγραμματιστεί η πληρωμή για τις συντάξεις Αυγούστου 2020 για τον μήνα Ιούλιο. Δεν έχει και μεγάλη διαφορά η καταβολή συντάξεων για τον μήνα Ιούλιο 2020.

Πιο συγκεκριμένα οι συντάξεις Αυγούστου 2020 θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Πέμπτη 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί μετά από μία εβδομάδα, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020. Εκτός από τους συνταξιούχους, χρήματα θα δουν και οι γονείς αφού στο τέλος Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να πληρωθεί το επίδομα παιδιού 2020 και η τρίτη δόση.

Σύμφωνα με το Νόμο που έχει ψηφιστεί ως ημερομηνία καταβολής των συντάξεων κάθε μήνα ορίζεται, για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Οι μη μισθωτοί θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου οι ημερομηνίες για την πληρωμή συντάξεων διαφοροποιούνται. Αυτό γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα στο newse.gr