Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

” Χρυσή” χρονιά eTwinning για το 7ο Δημοτικό Χαλκίδας”

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας έλαβε την τιμητική διάκριση του eTwinning School label για το σχολικό έτος 2024-2025. Συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 928 σχολεία σε όλη την Ευρώπη και 57 στην Ελλάδα, που διακρίθηκαν!

Τα σχολεία eTwinning αποτελούν πρότυπα τα οποία εμπνέουν και καθοδηγούν άλλα σχολεία να εργαστούν και να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο. Με αυτή την διάκριση επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους να δημιουργούν συμπεριληπτικό περιβάλλον για μαθητές με όλες τις ικανότητες και από όλα τα πολιτισμικά περιβάλλοντα, τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας αλλά και στη διαρκή προσπάθεια των εκπαιδευτικών για συνεχή επιμόρφωση.

Ο Διευθυντής, κ. Σούλτος Λεωνίδας, και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν οργανισμό μάθησης που αξιοποιεί τις δυνάμεις όλης της σχολικής κοινότητας και τις δυνατότητες που προσφέρει το eTwinning  σε παιδαγωγικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Χρησιμοποιούν τα προγράμματα eTwinning για να υποστηρίξουν , να εμπλουτίσουν και να διευρύνουν την διδασκαλία των μαθημάτων του σχολικού προγράμματος χρησιμοποιώντας την συνεργατική και μαθητοκεντρική μάθηση προσεγγίζοντας τη γνώση με ευελιξία σε σχέση με τον «σχολικό» χρόνο και χώρο.

Οι μαθητές έχουν ενεργό ρόλο και με την συμμετοχή και τις δημιουργίες τους σε κάθε πρόγραμμα προάγουν τις αξίες της δράσης eTwinning. Μαζί με τους δασκάλους τους προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι μαθητές , καλύτεροι άνθρωποι και ενεργοί πολίτες.

               eTwinning projects 2023-2024

                    Nature ToyFactory

Για το σχολικό έτος 2023-2024, το σχολείου μας συμμετέχει σε ένα καινοτόμο, συνεργατικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των παιδιών μέσα από την ομαδική εργασία, την ενεργή εμπλοκή, τη δημιουργία και το παιχνίδι. Οι εκπαιδευτικοί Μαρία Φρυγανά (ΠΕ70) και Μαρία Ευαγγελινού (ΠΕ05) με την Β1 τάξη καθώς και Ελένη Ηλιοδρομίτη (ΠΕ70) και Γεωργία Λαμπροπούλου (ΠΕ06) με την Γ2 τάξη υλοποιούν το Ευρωπαϊκό συνεργατικό έργο e-Twinning  με τίτλο “NATURE-Toy Factory”, σε συνεργασία με περισσότερες από 40 εκπαιδευτικούς και 350 μαθητές από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία και Λιθουανία). Οι δράσεις το έργου στοχεύουν στο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με  τη φύση και να ανακαλύψουν τα υλικά που αυτή προσφέρει, ως υποστήριξη για την κατασκευή παιχνιδιών και καλλιτεχνικών έργων, που ενθαρρύνουν τη δημιουργία και το παιχνίδι. Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων γίνεται με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και να ενημερωθούν για τη σημασία της μη σπατάλης και της διαφύλαξης φυσικών υλικών και πόρων.

Παράλληλα, τους δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουν το περιβάλλον με έναν νέο, «δημιουργικό» τρόπο, ο οποίος προσφέρει ανάπτυξη της φαντασίας, εμπλουτισμό του λεξιλογίου, εξάσκηση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων,  καλλιέργεια του ψηφιακού εγγραμματισμού και ενθάρρυνση του συλλογικού πνεύματος, της συμπερίληψης και της ομαδικότητας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών του “Nature Toy-Factory”, πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση και αποτίμηση του έργου. Τα αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό πως η συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά αποφέρει και τεράστια οφέλη για όλους.

My Smile to Nature Recycling

Σε μια εποχή που οι περιβαλλοντικές προκλήσεις απαιτούν διεθνή συνεργασία και κοινές προσπάθειες, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί Μαρία Ντούρμα (ΠΕ70) με την Α2 τάξη, Μαρία Φρυγανά (ΠΕ70) με τη Β1 τάξη, , Ελένη Ηλιοδρομίτη (ΠΕ70) με τη Γ2 τάξη, Μαρία Ζιώγα (Πε70) με τη Ε1 τάξη, Μαρία Ευαγγελινού (ΠΕ05) με την Ε2 τάξη και Μαυρίδου Τερψιθέα (ΠΕ71) με το Τμήμα Ένταξης, συμμετέχουν με περηφάνια στο πρόγραμμα eTwinning “My Smile to Nature Recycling”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη δύναμη της τεχνολογίας με το πάθος για την προστασία του πλανήτη, φέρνοντας  εκπαιδευτικούς και μαθητές από διαφορετικές χώρες σε ένα κοινό στόχο.

Με τη συμμετοχή 20 εκπαιδευτικών και 121 μαθητών από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν), το πρόγραμμα δημιουργεί μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, την ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης και την κοινή δράση για το κοινό καλό. Οι μαθητές δεν μαθαίνουν απλά για τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας, αλλά επίσης ανακαλύπτουν τη δύναμη της συνεργασίας και της κοινότητας.

Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις, η συμμετοχή σε προγράμματα όπως το “My Smile to Nature Recycling” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον κοινωνίας. Με τη δύναμη της εκπαίδευσης και της διασυνοριακής συνεργασίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και για τις επόμενες γενιές.

Ένα σχολείο για όλους: Ενισχύοντας τη συμπερίληψη

Το 7ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας βρίσκεται σε μια συναρπαστική πορεία προς την ανάπτυξη ενός σχολικού περιβάλλοντος που προωθεί την αποδοχή και τη συμπερίληψη. Με το σχέδιο δράσης “Ένα Σχολείο για Όλους: Ενισχύοντας τη Συμπερίληψη”, το σχολείο δημιουργεί μια κουλτούρα που αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των μαθητών του, προωθώντας την αποδοχή και την κοινωνική ευαισθησία.

Μέσα από ενέργειες που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, το σχολείο διαμορφώνει ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές νιώθουν αποδεκτοί και εντάσσονται ομαλά στη σχολική κοινότητα. Υπενθυμίζει ότι η πραγματική εκπαίδευση δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων, αλλά προωθεί την ολοκληρωμένη ανάπτυξη κάθε μαθητή.

Με την επίδειξη αυτής της δέσμευσης, το 7ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ανοίγει τον δρόμο για μια πιο συμπεριληπτική εκπαιδευτική εμπειρία, αφήνοντας την πρόκληση της πολυμορφίας και της διαφορετικότητας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, η εκπαίδευση πρέπει να προσαρμόζεται διαρκώς για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής μας.

“Let’s get ready for Olympic Games 2024”

Το πρόγραμμα eTwinning “Let’s get ready for Olympic Games 2024” έφερε κοντά τους μαθητές της ΣΤ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας  με τους μαθητές του σχολείου  “GLG Saint Exupery” στη βορειοανατολική Γαλλία. Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Συρόγιαννη Ρούλα και  Ευαγγελινού Μαρία.    Στη συνεργασία  συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί : Σόνια Μαραντίδου , Τένια Μαυρίδου, Νίκος  Κυριάκου , Έλενα Καβαρατζή  και Ελένη Χαριτωνίδου.         

 Με όχημα την Αγγλική γλώσσα, αντάλλαξαν ποιήματα για να γνωριστούν καλύτερα και  ψήφισαν ως καλύτερο  λογότυπο της συνεργασίας την δική μας πρόταση! 

Μελέτησαν  την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων  και  σε ομάδες δημιούργησαν διαδραστικά  παιχνίδια,  τα οποία μπορούν να παίζουν  όταν συνδέονται στην ασφαλή πλατφόρμα  eTwinning  της  συνεργασίας μας.

“ Ταξίδεψαν” σε  πόλεις που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς  και Παραολυμπιακούς αγώνες από το 1992 έως και το Παρίσι-2024 για να γνωρίσουν αθλητές, πρωταθλητές , ρεκόρ , μασκότ  και συνθήματα. Έμαθαν για την κληρονομιά που έμεινε στην κάθε πόλη αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Σε μεικτές διεθνικές ομάδες έγραψαν παρουσιάσεις online  και έφτιαξαν   όμορφες αφίσες για  κάθε διοργανώτρια πόλη χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία. Για να συνεχιστεί η επικοινωνία οι εκπαιδευτικοί  υποστήριξαν  ανταλλαγή αλληλογραφίας-Penfriends -κάποιων μαθητών  , αφού πρώτα οι γονείς έδωσαν την συγκατάθεσή τους.

Σε δύο διαδικτυακές συνδέσεις   μέσω της πλατφόρμας eTwinning  εκπαιδευτικοί και μαθητές συναντήσαμε  τους Γάλλους φίλους μας για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις , να παίξουμε μαζί τα διαδραστικά παιχνίδια που δημιουργήσαμε ,  να μιλήσουμε για τα όνειρά μας για το καλοκαίρι και για να πούμε ένα « γεια » στους φίλους με τους οποίους θα κρατήσουμε την επικοινωνία με αλληλογραφία! Για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας προγραμματίζουμε παιχνίδι  σκυταλοδρομίας στο προαύλιο του σχολείου  και φιλοξενία Ολυμπιονίκη! Η συνεργασία μας θα κλείσει με αξιολόγηση και  από τις δύο ομάδες  και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής. Η Ιθάκη μας έδωσε το ωραίο ταξίδι !

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.