Στρώματα ύπνου και μαξιλάρια κάθε είδους

Σήμερα η ανάγκη για έναν καλό βραδινό ή και μεσημεριανό ύπνο γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Βλέπετε ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τις αυξημένες υποχρεώσεις μας καταβάλλει σταδιακά. Έχουμε όμως την υποχρέωση να ξεκουραζόμαστε για να μπορούμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή να αποδίδουμε το 100% των δυνατοτήτων μας χωρίς να προσφεύγουμε στη λύση των συμπληρωμάτων διατροφής ή άλλων πιθανώς βοηθημάτων ή φαρμάκων. Για αυτούς τους λόγους οφείλουμε να κάνουμε δύο δώρα στον εαυτό μας. Ένα πολύ καλό και ίσως ανατομικό στρώμα για το κρεβάτι μας καθώς επίσης και ένα πολύ αναπαυτικό μαξιλάρι ύπνου προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας.

Ξεκινώντας τη συζήτησή μας για τα στρώματα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι τιμές ξεκινούν από τα 50€ περίπου για ένα μονό στρώμα και φτάνουν έως και τα 5.000€ για ένα πολύ μεγάλο υπέρδιπλο στρώμα. Αυτές οι τιμές βέβαια δεν θα πρέπει να σας προβληματίζουν καθώς τα περισσότερα καταστήματα στις μέρες μας έχουν πολλές προσφορές σχεδόν όλο το χρόνο ενώ πολλοί επαγγελματίες παρέχουν στο κοινό τους τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Το μήκος ενός στρώματος είναι σχεδόν πάντοτε συγκεκριμένο μιας και η πλειοψηφία αυτών είναι 200 εκατοστά περίπου όσον αφορά σε αυτή τη διάσταση. Το πλάτος όμως μπορεί να κυμαίνεται από 90 πόντους έως και 200.

Όσα λοιπόν είναι από 90 έως 100εκ. σε πλάτος είναι ευρύτερα γνωστά ως μονά στρώματα και όπως λέει και το όνομα τους προορίζονται για ένα άτομο μεσαίων αναλογιών πχ. ένα παιδί ή έναν έφηβο. Τα στρώματα που είναι από 110εκ. έως 130εκ. ταξινομούνται σε μία δεύτερη κατηγορία. Αυτή των ημίδιπλων στρωμάτων που προορίζεται για ένα άτομο ακόμα και αν αυτό είναι αρκετά εύσωμο. Είναι δηλαδή πιο άνετα σαν επιφάνεια και πιο ξεκούραστα κατά τον ύπνο. Η τρίτη κατηγορία είναι εξίσου δημοφιλής με την πρώτη και περιλαμβάνει τα διπλά στρώματα. Το πλάτος τους κυμαίνεται από 140 πόντους έως 160. Εξυπακούεται ότι όσο πιο πλατύ είναι τόσο πιο άνετα χωράει ένα ζευγάρι ανθρώπων. Τέλος, συναντούμε την κατηγορία των υπέρδιπλων στρωμάτων ύπνου. Αυτά κυμαίνονται από 170εκ. ως 200εκ. Φυσικά εδώ μιλάμε για πολύ μεγάλα στρώματα ύπνου που χαρίζουν ένα ανάλαφρο ύπνο και εγγυώνται ότι κάθε μέρα θα ξυπνάμε γεμάτοι ενέργεια.

Τα στρώματα όμως κατηγοριοποιούνται και με βάση τον τύπο τους. Έτσι, έχουμε τα απλά στρώματα, χωρίς καθόλου ελατήρια κατασκευασμένα από ένα πολυμερές υλικό και αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία Latex. Ακολούθως, έχουμε τα στρώματα τύπου Foam που προσφέρουν μια σχετική στήριξη χάρη στο αφρώδες υλικό τους. Λίγο ποιοτικότερα από αυτά είναι τα Memory Foam. Αυτό το είδος, όπως προδίδει και η ονομασία του, «θυμάται» το σχήμα του σώματος μας και προσαρμόζεται γρήγορα και εύκολα σε αυτό. Τα ορθοπεδικά στρώματα είναι πιο ακριβά καθώς περιέχουν ελατήρια τα οποία όμως είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους οπότε αντιλαμβανόμαστε τις κινήσεις δίπλα μας. Τέλος, τα πλέον ακριβότερα είναι φυσικά τα ανατομικά στρώματα τα οποία ναι μεν περιέχουν κι αυτά ελατήρια αλλά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και προσφέρουν άριστη στήριξη και μηδενικούς κραδασμούς ή ενόχληση. Όταν αγοράζουμε λοιπόν στρώματα ύπνου πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή όπως και όταν ψωνίζουμε έπιπλα ή ντουλάπες.

Τα μαξιλάρια ύπνου όπως είπαμε και στην αρχή παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ξεκούραση μας και στην αποφυγή του αυχενικού συνδρόμου που ταλαιπωρεί τόσους ανθρώπους. Αυτά κυμαίνονται από 3-4€ και μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τα 300€. Σε γενικές γραμμές πάντως με 20-60€ μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι κάναμε μια εξαιρετική επιλογή σε αυτόν τον τομέα. Τα περισσότερα από τα μαξιλάρια ύπνου που κυκλοφορούν στο εμπόριο σήμερα είναι ανατομικά και προσφέρουν τέλεια στήριξη. Αναφορικά με τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται και «γεμίζονται» υπάρχουν πολλές εναλλακτικές όπως βαμβάκι, πούπουλα, gel, latex, memory foam, microfiber και διάφορα άλλα.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις