Εύβοια: Δείτε ποια ήταν η πιο στενάχωρη μέρα για το Αυλωνάρι

Το χωριό Αυλωνάρι στην Εύβοια

Δείτε ποια ήταν η πιο στενάχωρη μέρα για το Αυλωνάρι τα τελευταία χρόνια

Μεγάλη στεναχώρια υπήρχε εκείνες τις ημέρες στο χωριό Αυλωνάρι στην Εύβοια.

Εκείνη η ημέρα ήταν η πιο στενάχωρη για τους κατοίκους στο Αυλωνάρι που αν και πήραν υποσχέσεις πολλές, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα.

Αρχές Οκτωβρίου του 2023, μια απόφαση έφερε στεναχώρια στο Αυλωνάρι. Πρόκειται για μια πράξη που έφερε μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή.

Εκτός από το γεγονός ότι υποβαθμίστηκε και άλλο η περιοχή, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα ταλαιπωρία και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εκείνες τις μέρες, μια στεναχώρια υπήρχε στο Αυλωνάρι με την απόφαση να κλείσει το ταχυδρομείο στην περιοχή.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που εξυπηρετούσε όχι μόνο τους κατοίκους του Αυλωναρίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου μόνο τρία ταχυδρομεία βρίσκονταν για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Αφού έκλεισε το ταχυδρομείο στο Αυλωνάρι, τώρα οι κάτοικοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να μετακινούνται είτε στην Κύμη, είτε στο Αλιβέρι.

Στην διαδρομή από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη δεν υπάρχει άλλο σημείο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και των πολιτών και αφού αποδυναμώθηκε το τοπικό κατάστημα, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Το Αυλωνάρι είναι στο κέντρο του Δήμου, με σημαντική οικονομική δραστηριότητα, και διατηρείται σε καλό επίπεδο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Για να αποφευχθεί αυτή η στενάχωρη κατάσταση, ήδη οι κάτοικοι μάζεψαν υπογραφές αρχές του Οκτωβρίου 2023 ενώ ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου προχώρησε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Εύβοια,στενάχωρη μέρα, Αυλωνάρι
Όταν στο χωριό λειτουργούσε ταχυδρομείο

Η πιο στενάχωρη μέρα για το Αυλωνάρι ήταν μια Δευτέρα όταν πολλοί κάτοικοι που περνούσαν έξω από το συγκεκριμένο κτίριο είδαν το λουκέτο.

Τόσα χρόνια πέρασαν, οικονομική κρίση, κορονοϊός, και όλη αυτή την περίοδο το κτίριο είχε ανοιχτές τις πόρτες του και δεκάδες κάτοικοι εξυπηρετούνταν κανονικά.

Το πρωί της Δευτέρας, όλα άλλαξαν. Ήταν 23 Οκτωβρίου 2023 όταν μπήκε λουκέτο στο ταχυδρομείο του Αυλωναρίου.

Την επομένη, ξεκίνησε και η αποκαθήλωση τις ταμπέλας και το κτίριο ερήμωσε.

Εύβοια,στενάχωρη μέρα, Αυλωνάρι
Η στιγμή όπου έβαλε λουκέτο το ταχυδρομείο στο Αυλωνάρι

Άλλη μια χαριστική βολή για την περιοχή που με το πέρασμα των χρόνων μαραζώνει όλο και πιο πολύ.

Κάποτε αυτό το χωριό, είχε αστυνομικό τμήμα, είχε ειρηνοδικείο, γραφείο ΟΤΕ και αρκετό κόσμο που είχε γυρίσει την πλάτη του στην αστυφιλία.

Μαζί με το Αυλωνάρι, υπήρχε ζωή και στα άλλα χωριά που το είχαν σαν κεφαλοχώρι και δεν χρειάζονταν να μετακινηθούν και να πάνε είτε στην Κύμη, είτε στο Αλιβέρι που ήταν αρκετά χιλιόμετρα πιο μακρυά.

Με το πέρασμα των χρόνων, άρχισε να ερημώνει και κάθε τόσο υπήρχε και ένα τελειωτικό χτύπημα.

Έκλεισε το ειρηνοδικείο, έκλεισε το αστυνομικό τμήμα, έκλεισε το γραφείο του ΟΤΕ, έκλεισαν πολλά κέντρα που εξυπηρετούσαν τον πολίτη.

Έσβησαν και τα όνειρα πολλών κατοίκων που είχαν κάνει για την περιοχή. Και έτσι έφυγαν οι περισσότεροι νέοι και έμειναν οι ηλικιωμένοι που το μόνο που ήθελαν ήταν μια ζωή χωρίς ταλαιπωρία.

Εύβοια, στενάχωρη μέρα, Αυλωνάρι
Παρόλη την αντίδραση των κατοίκων, το λουκέτο στο ταχυδρομείο δεν αποφεύχθηκε

Και ήρθε το λουκέτο που στεναχώρησε δεκάδες χωριά στην Νότια Εύβοια. Από σήμερα έκλεισε το μοναδικό ταχυδρομείο που εξυπηρετούσε δεκάδες χωριά.

Μια απόφαση που βρίσκει αρκετούς ηλικιωμένους να αδυνατούν να μεταφερθούν στα κοντινά καταστήματα για να κάνουν τις δουλειές τους.

Το ταχυδρομείο στο Αυλωνάρι προσέφερε επίσης βασικές υπηρεσίες σε κατοίκους που δεν μπορούσαν να εκτελέσουν e-banking για πληρωμές.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Νόμιζαν ότι είδαν τέρας στη θάλασσα

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι