Σοφία Νικολάου από Χαλκίδα: Σύντομα οι φυλακές θα είναι παλιές στο κέντρο της πόλης

Συναντήσεις στην πόλη της Χαλκίδας είχε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολαόυ.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την μετεγκατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας η κ. Σοφία Νικολάου πραγματοποιεί συνάντηση αυτή την ώρα στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη.

Οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς δήλωσε η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, ενώ πρόσθεσε πως, την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην κυβερνητική επιτροπή.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, χαιρετίζει την κίνηση αυτή και συγχαίρει ταυτόχρονα την Ευβοιώτισσα γενική γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής, για τις τόσο γρήγορες διαδικασίες για την μετεγκατάσταση των φυλακών από τον κεντρικό ιστό της πόλης.

Νωρίτερα, η κ. Νικολάου και ο κ. Αθανασίου διευθυντής του καταστήματος, επισκέφθηκαν τον χώρο όπου αναμένεται να αναγερθούν οι νέες φυλακές Χαλκίδας. Το οικόπεδο το οποίο έχει επιλεγεί για να χτιστεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, είναι το παλιό Πεδίο Βολής, που βρίσκεται αρκετά κοντά στο νέο Νοσοκομείο της πόλης, και το πρωί της Πέμπτης έγινε η σχετική επιθεώρηση από τους αρμόδιους φορείς.

Η ανέγερση νέου κτηρίου φυλακών στην έκταση αυτή έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας και υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης για την επιλογή του κατάλληλου χώρου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, για την ανέγερση νέου σύγχρονων προδιαγραφών Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας.