Εύβοια: Ποια περιοχή είναι πρωταθλητής στην παραγωγή απορριμμάτων ανά κάτοικο

Πότε θα είναι έτοιμη η δημοτική αγορά της Χαλκίδας

Ποια περιοχή από Εύβοια, είναι πρωταθλητής στην παραγωγή απορριμμάτων ανά κάτοικο σε όλη την Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το 2024 από τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας, ένας δήμος της περιοχής ξεχωρίζει για την υψηλή παραγωγή απορριμμάτων ανά κάτοικο.

Τα δεδομένα καταγράφουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δήμων, με ορισμένους να εμφανίζουν μειωμένη παραγωγή και άλλους να παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος δήμος φαίνεται να κατέχει την πρωτιά για άλλη μια χρονιά, καθώς η ποσότητα των παραγόμενων απορριμμάτων ανά κάτοικο ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο της περιφέρειας.

Υπολογίζεται ότι κάθε δημότης παράγει περισσότερα από έναν τόνο απορρίμματα ετησίως, ένα νούμερο που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης και διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή.

Ο δήμος που κατέχει αυτήν τη δυσάρεστη πρωτιά δεν είναι άλλος από τον Δήμο Ερέτριας, ο οποίος συνεχίζει να καταγράφει τις υψηλότερες ποσότητες απορριμμάτων ανά κάτοικο.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη για ενίσχυση δράσεων ανακύκλωσης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να μειωθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος και να προωθηθούν πιο οικολογικές πρακτικές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Έπαθε πλάκα όταν κοίταξε την πόρτα του αυτοκινήτου

Εύβοια: Το λουλούδι ξεκίνησε να μιλά δίπλα στη θάλασσα

Εύβοια: Έμεινε άφωνος όταν κοίταξε πίσω από τις κουρτίνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News. για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.