Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2021: Πότε γίνονται οι αιτήσεις

Η κλήρωση για την υποδοχή των νέων μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/6 και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία θα οργανωθούν τη Δευτέρα 28/6.

Προστίθενται 50 νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργούν 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά σχολεία. Έτσι, μετά την προσθήκη των 50 νέων σχολείων ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112. Στην Εύβοια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν δύο πρότυπα σχολεία. Πρόκειται για το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και το 1ο Λύκειο.

Τα παραπάνω σχολεία είναι και τα μοναδικά σε όλη την Στερεά Ελλάδα.

Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι μαθητές;

Με την ανωτέρω διαδικασία οι μαθητές αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Ειδικότερα:

Στη Νεοελληνική Γλώσσα ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην ανάγνωση, στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κτλ.) και στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων που αντιστοιχούν στο γνωστικό τους επίπεδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα απαιτείται η διατύπωση αιτιολόγησης και μαθηματικού συλλογισμού.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι