Πλατφόρμα εγγραφής πολιτών σε προσωπικό γιατρό: Πότε κάνουμε αίτηση;

Τον δικό τους προσωπικό γιατρό θα μπορούν να βρουν οι πολίτες άνω των 16 ετών σε λίγες μέρες.

Όλοι οι Ευβοιώτες θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν την πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό.

Από την 1η Ιουλίου, θα πρέπει να γίνει η εγγραφή ενώ αν δεν το κάνετε θα υπάρχουν «κυρώσεις». Είναι κάτι σαν τον οικογενειακό γιατρό. Όσοι μένουν σε χωριά της Εύβοιας που έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικά και άγονα (σύμφωνα με το π.δ. 131/1987 (Α’ 73), σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4931/2022 (Α’ 94)) μπορούν να εγγράφονται για την υπηρεσία του προσωπικού ιατρού στην υγειονομική μονάδα της περιοχής κατοικίας τους.

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν προσωπικό ιατρό. Μετεγγραφή σε άλλο προσωπικό γιατρό επιτρέπεται μία φορά ανά έτος, το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία εγγραφής του πολίτη. Σε περίπτωση αλλαγής Διοικητικής Περιφέρειας εντός του έτους ο πολίτης έχει το δικαίωμα μίας επιπλέον μετεγγραφής.

Οδηγός για τον προσωπικό γιατρό: Πώς θα κάνετε εγγραφή
Οδηγός για τον προσωπικό γιατρό: Πώς θα κάνετε εγγραφή

Πως κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα για τον οικογενειακό γιατρό;

Θα μπείτε στην πλατφόρμα εγγραφής πολιτών σε προσωπικό ιατρό με τους κωδικούς taxisnet. Η διεύθυνση είναι προκαταχωρημένη από το μητρώο του ΑΜΚΑ με δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων αυτής.

Εμφανίζεται λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα προσωπικών ιατρών. Οι προσωπικοί ιατροί που έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους εμφανίζονται με την ένδειξη «μη διαθέσιμος».

Ο πολίτης επιλέγει προσωπικό ιατρό και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στον συγκεκριμένο προσωπικό ιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας του.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε ηλεκτρονικά, θα πρέπει να μεταβείτε σε δημόσια μονάδα παροχής υπηρεσιών ή στο ιατρείο του συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσωπικού ιατρού, φέροντας μαζί σας την ταυτότητα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πότε ανοίγει το fuel pass 2: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Επίδομα αδείας ΟΑΕΔ 2022: Πότε μπαίνει;

ΕΒΕ 2022: Πότε βγαίνει;

Επίδομα ενοικίου Ιουνίου 2022: Πότε μπαίνει;

Δείτε τι μεγάλο πλάσμα είχε έρθει στη παραλία της Χαλκίδας [Φωτογραφία]

Δείτε τι πλάσμα εμφανίστηκε στην Ιστιαία

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις