Προσλήψεις αναπληρωτών 2021: Πότε ξεκινούν;

Οι πρώτες φάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ξεκίνησαν τον Αύγουστο και καλύφθηκαν σχεδόν όλες οι τότε ανάγκες.

Ωστόσο, πρόκειται για μία δυναμική κατάσταση, καθώς καθημερινά προκύπτουν νέες. Η κάλυψη των αναγκών αντιμετωπίζεται με πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ γίνεται φέτος και προσπάθεια για βελτίωση της διαχείρισης του προσωπικού σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Υπάρχουν ακόμα πολλά κενά στα σχολεία και για αυτό είναι η επιτακτική η ανάγκη προσλήψεων όσον αφορά τους αναπληρωτές 2021.

Έγινε τελικά η ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η πρόσληψη στην ε φάση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το έτος 2021.

Πέρυσι, η Γ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε ανακοινωθεί στις 6 Οκτωβρίου, ενώ το 2019 φτάσαμε στις 11 Οκτωβρίου.

Η αγωνία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα τελειώσει όταν θα ανακοινωθούν όλες οι φάσεις αναπληρωτών.

Παρατηρεί κανείς ακόμα ότι το 2019 έφτασε Νοέμβριος και χρειάστηκε τέταρτη φάση για να καλυφθούν τα πολλά κενά στα σχολεία, ενώ το 2020 η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρχές Οκτωβρίου, σε τρεις φάσεις.

Φέτος υπήρξαν «υπετριπλάσιες» συνταξιοδοτήσεις σε σχέση με πέρυσι ενώ υπα΄ρχουν κενά λόγω των αναρρωτικών αδειών.

Την Πέμπτη 9/12 θα πραγματοποιηθεί η Ε’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 450 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν.

Η Ε’ φάση έρχεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα και έπειτα από τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.