Προνοιακά επιδόματα Δεκεμβρίου 2022: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Δεκεμβρίου 2022;
Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Δεκεμβρίου 2022;Φωτογραφία: micheile dot com, unsplash

Πότε θα γίνει η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα του Δεκεμβρίου 2022 που κάθε μήνα δίνουν ανάσα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη;

Οι πληρωμές στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων γίνεται μετά την έγκριση (με υπουργική απόφαση) δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβληθούν αυτό το μήνα και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Δεκεμβρίου 2022;

Η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Δεκεμβρίου 2022, στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2022 και έχει εγκριθεί. Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022. Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου, τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Τα χρήματα του επιδόματος ΚΕΑ που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα; Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι από το επίδομα ΚΕΑ, όπως και τα προνοιακά επιδόματα, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα χρήματα από τα προνοιακά επιδόματα, μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Το 1555 είναι δωρεάν τετραψήφιος αριθμός αν θέλετε να ρωτήσετε για τα προνοιακά επιδόματα. Είναι δωρεάν η κλήση για όλους τους πολίτες από όπου κι αν καλούν (σταθερό, κινητό, από όλα τα δίκτυα εντός της Ελλάδος) και για όσο διάστημα διαρκεί η κλήση.