Πλημμύρες στην Εύβοια: Αυτό θα κάνουν για να διώξουν τον εφιάλτη!

Ξεκινούν έργα στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Λευκαντί και Μπούρτζι για να διώξουν τον εφιάλτη που ζουν τους τελευταίους μήνες.

Και όταν λέμε εφιάλτη, εννοούμε τις ζημιές που έχουν αφήσει το αποτύπωμα από την φριακιαστική εκείνη ημέρα του Αυγούστου που κανένας μας δεν θέλει να θυμάται.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν:

Αποκατάσταση των πεζοδρομίων που έχουν υποστεί ζημιές, ανακατασκευή της παραλιακής οδού με ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης επί της παραλίας, σε σημεία βλαβών, αποκατάσταση αγωγών των δικτύων απορροής των ομβρίων υδάτων που εκβάλουν στην παραλία
και βελτίωση, με επαύξηση, της επιφάνειας των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής στις καθέτους οδούς.

Εντός του μηνός Φεβρουαρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί οι σχετικές διαδικασίες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων:

-Αποκατάσταση καθέτων οδών Λευκαντίου και Κάμπου Βασιλικού, Δ.Ε. Ληλαντίων, με αποκατάσταση και των αγωγών ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης. Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Χρυσανθέμων (παράλληλη της Ποσειδώνος – παραλιακής οδού) και των καθέτων οδών που καταλήγουν στην Ποσειδώνος, καθώς και ασφαλτόστρωση της οδού από το Λύκειο Βασιλικού έως την παραλία.

-Αποκατάσταση Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού. Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης όλων των βλαβών, καθώς και ασφαλτόστρωση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή νέου ανοιχτού Γηπέδου μπάσκετ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πλακοστρώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και συνολικός ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά. Οι μελέτες εκπονήθηκαν με συνεννόηση του μελετητή με τα Αθλητικά Σωματεία και τους φορείς.

-Αποκατάσταση οδών και τοιχίων αντιστήριξης, πέριξ του ποταμού Λήλαντα, στον Άγιο Νικόλαο Δ.Ε. Ληλαντίων. Το έργο θα περιλαμβάνει αποκατάσταση όλων των τοιχίων κατά μήκος της οδού Μπουρτζίου, κατασκευή αγωγών ομβρίων καθώς και ασφαλτοστρώσεις των οδών που περιλαμβάνονται στη μελέτη.

Τέλος, ολοκληρώνεται η μελέτη της αποκατάστασης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Βασιλικού, η οποία γίνεται σε συνεργασία του μελετητή με την ομάδα Λήλα Βασιλικού.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.