Τέλος η γραφειοκρατία και από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

“Ψηφιακή Πύλη” άνοιξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών και των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες της και την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων πολιτών και επιχειρήσεων.

Στο αρχικό στάδιο εντάχθηκαν στην πλατφόρμα οι ακόλουθες διοικητικές διαδικασίες με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά τους, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλες:

o Ίδρυση Πολιτιστικού/Αθλητικού Σωματείου.

o Καταχώριση Αιτήσεων Ιατρών προς απόκτηση Ειδικότητας.

o Υποβολή αίτησης παραπόνων.

o Έγκριση δραστηριοποίησης παραγωγού/εμπόρου πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

o Αδειοδότηση και έλεγχος λειτουργίας όλων των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.

o Διαγραφή από το Μητρώο Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων.

o Άδεια Κυκλοφορίας Γεωργικού Μηχανήματος.

o Αλλαγή Στοιχείων Επαγγελματικού Αλιευτικού Σκάφους.

o Ηλεκτροδότηση αρδευτικής εγκατάστασης.

o ‘Έκδοση Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου.

o Παύση Ασκήσεως Επαγγέλματος για Μηχανικούς.

Η «Ψηφιακή Πύλη» έχει ήδη ενεργοποιηθεί και είναι στη διάθεσή όλων μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του συνδέσμου: https://pste.gov.gr/ilektronika-aithmata/. Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:

· Η είσοδος στην εφαρμογή και η ταυτοποίηση των χρηστών, γίνεται με κωδικούς TaxisNet. Προαιρετικά, μπορούν όλοι να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό χρήστη (προφίλ), ώστε να διατηρούν πλήρες ιστορικό των αιτημάτων τους.

· Στη συνέχεια, επιλέγουν από τις διαθέσιμες υπηρεσίες, υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ουσιαστικά έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

· Το αίτημα, με όλα τα συνημμένα δικαιολογητικά, παίρνει αυτόματα έναν αριθμό πρωτοκόλλου από την αρμόδια Υπηρεσία. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ένα αρχικό mail με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το αίτημα του και ένα τελικό mail με την απάντηση της υπηρεσίας, μόλις διεκπεραιωθεί η υπόθεσή του.