Αυτές οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις θα γίνουν στη Χαλκίδα τον Ιούλιο 2021!

Σε συνέχεια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2021», οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για το μήνα ΙΟΥΛΙΟ, στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής» (Πάρκο Λαού), είναι οι εξής:

1.ΠΕΜΠΤΗ 1 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Παιδική Θεατρική Παράσταση, «Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ» (Γενική είσοδος 8€).

2.ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Προβολή ταινίας Μικρού Μήκους, «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ – Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ» (Γενική είσοδος 8€).

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Ελλάδα 2021» ο ΔΟΑΠΠΕΧ διοργανώνει προβολή ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Εμμανουήλ Παπάς- Η ζωή και το Έργο του», με την ευγενική παραχώρηση της «FONH FILMS» και του Σερραϊκού ενημερωτικού site FONH.gr.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 4 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής» (Πάρκο Λαού).

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και μέχρι τον αριθμό των 750 καθήμενων θεατών (75% της χωρητικότητας του θεάτρου, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα υγιεινής). Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο σας, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας (1,5 μ.).

Λίγα λόγια για την ταινία….

Τα γυρίσματα για τη ζωή και το έργο του Σερραίου Ήρωα της Ελληνικής Επανάσταση του 1821 έγιναν στη Νότια Εύβοια και στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο Εμμανουήλ Παπάς πεθαίνει εν πλω από καρδιακή προσβολή, όταν ταξίδευε για την Ύδρα στον Καφηρέα. Μάλιστα ένας από τους γιούς του έπεσε μαχόμενος στη Χαλκίδα.

3.ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη του Κώστα Σπυρόπουλου» (5€ γενική είσοδος).

4.ΤΡΙΤΗ 6 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θεατρική Παράσταση «Καλησπέρα σας Κυρία Μπέμπα» (15€ γενική είσοδος,10€ ανεργίας, φοιτητικό, ΑΜΕΑ και παιδικό 6-12 ετών).

Η τύχη φαίνεται να είναι με το μέρος τους όταν τους χαμογελά με το πρόσωπο της κυρίας Μπέμπας, μιας πρόωρα συνταξιούχας και πρόωρα χήρας, δικαστικής υπαλλήλου. Ένας έρωτας θα φουντώσει προκειμένου να παιχτεί το μεγάλο στοίχημα. Η μεγάλη ζωή, τα όνειρα επενδύσεων, τα εκατομμύρια, η διαγραφή κάθε μιζέριας αποκτούν όνομα, «Κυρία Μπέμπα».

Η γοητεία και η καπατσοσύνη επιστρατεύονται για να παρηγορήσουν την κυρία Μπέμπα. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Μια λεωφόρος στρώνεται με πενηντάευρα… Ποιοι θα την περπατήσουν;

Η επένδυση στην κυρία Μπέμπα, είναι μια κωμωδία που έχει το άρωμα της γνήσιας νεοελληνικής φάρσας, με ήρωες τους αυθεντικούς και διαχρονικούς Έλληνες. Η επένδυση στην κυρία Μπέμπα είναι το ομόλογο της αγοράς που θα μας σώζει πάντα αφού εξαργυρώνεται μόνο με το γέλιο.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Σουξές, Ιωάννης Απέργης / Σκηνικό- Κοστούμια/ Δέσποινα Βολίδη / Χορογραφίες: Γιούργκεν Κυριάκης / Φωτισμοί: Ηλίας Βακάκης / Μουσική επιμέλεια – Σκηνοθεσία/ Ντίνος Σπυρόπουλος.

5.ΠΕΜΠΤΗ 8 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Stand Up Comedy με τον «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΣΟΥΒΕΛΑ» (12€ γενική είσοδος).

Ήρθαν οι παρενέργειες… σχέσεων ,καθημερινότητας με εναλλαγή φωνών με πρόζα ,κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμό. Φρέσκες , ολοκαίνουργιες και καθόλου ανησυχητικές. Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας τα δίνει όλα επί σκηνής που του έλειψε πολύ και σας προσφέρει απλόχερα τον καλύτερό του εαυτό. Μαζί του εκτός απ’ τον Θανάση Παπαγεωργίου (δημιουργό του Γίδα TV) ο κωμικοτροχός… Καμία παράσταση ίδια με την άλλη…Παρενέργειες σύντομα κοντά σας ,με πολύ γέλιο και αποστάσεις..

6.ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θεατρική Παράσταση «Μήδεια του Μποστ Εν Χαλκίδι» (10€ γενική είσοδος,8€ μειωμένο). Την παράσταση παρουσιάζει το τοπικό θέατρο «Περί Τεχνών»

7.ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Παιδική Θεατρική Παράσταση «Η Χιονάτη και οι Υπέροχοι Μουσικοί» (8€ γενική είσοδος).

9.ΔΕΥΤΕΡΑ 12 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θεατρική Παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη (18€ γενική είσοδος,15 € ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)

«Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη». Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την ανεξάντλητη τραγωδία του Ευριπίδη.

Στις ΒΑΚΧΕΣ, ο Θεός Διόνυσος είναι ο πρωταγωνιστής. Ο γνωστός αγαθός Θεός του κρασιού, της μέθης και του Θεάτρου, «ενδύεται» το αρχέγονο, και αινιγματικό του πρόσωπο, που είναι εξαιρετικά σύνθετο και

σκοτεινό.

Διόνυσος σημαίνει δύο φορές γεννημένος. Είναι γιος του Δία και της Σεμέλης. Ο μύθος λέει, πως ενώ τον γεννούσε πρόωρα η μάνα του, ο Δίας τον διέσωσε φτιάχνοντας στο μηρό του μια δεύτερη μήτρα και τον έστειλε να δει το φως στη μακρινή Ασία. Οι ΒΑΚΧΕΣ γράφτηκαν το 406-405 π.Χ. ενώ ο Ευριπίδης βρισκόταν αυτοεξόριστος στο παλάτι του Αρχέλαου στη Μακεδονία.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, Σκηνοθεσία | ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ, Σκηνικά – Κοστούμια | ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΝΕΤΟΥ, Μουσική σύνθεση – διδασκαλία | ΘΡΑΞ – ΠΑΝΚC, Επιμέλεια κίνησης | ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΑΚΗ

Φωτισμοί | ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Δραματουργία | ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ

Βοηθός σκηνοθέτη | ΘΑΛΕΙΑ ΓΡΙΒΑ, Επιστημονική σύμβουλος | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ

Διεύθυνση παραγωγής | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, Επικοινωνία | ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Παραγωγή | Ars Aeterna, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 5η Εποχή Τέχνης

Ερμηνεύουν: ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Διόνυσος), ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πενθέας), ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ (Τειρεσίας), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κάδμος), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ (Αγαύη), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Αγγελιοφόρος)

Χορός ( αλφαβητικά) : ΙΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΘΑΛΕΙΑ ΓΡΙΒΑ , ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΚΚΙΝΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΛΕΡΑ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΚΑ

10.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θεατρική Παράσταση «Οι Πεταλούδες Είναι Ελεύθερες» του LEONARD GERSHE (12€ γενική είσοδος)

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ , που ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ η παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε την Πέμυ Ζούνη και τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Μέσω του ευφυούς και διεισδυτικού του χιούμορ, ο Gershe προσεγγίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στην ζωή, το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, την δύναμη του έρωτα και την γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία. Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από τον «Ζοφερό Οίκο» του Καρόλου Ντίκενς και φέρει μια γοητευτική και παραστατική πολυσημία.

11.ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θεατρική Παράσταση «ΤΑΙΜΙΝΓΚ» με τον Γιώργο Χατζηπαύλου. (10€ γενική είσοδος)

Η 4η σόλο stand up comedy παράσταση του γνωστού κωμικού καταγράφει τα αστεία και τα παράλογα που συμβαίνουν στις μικρές και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας

12.ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Συναυλία, «Βόλτα στα Εξάρχεια», με τον «ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ» (10€ γενική είσοδος)

Κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν συνοδεύσει τα Εξάρχεια. Του χθες και του σήμερα. Την πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού

μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου. «Ρε μπαγάσα, εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα. Είμαστε έμποροι ονείρων… Γι’ αυτό άντε και καλή τύχη μάγκες». Το αποτύπωμά τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων. Στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων, ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

13.ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη του Αργύρη Αθανασίου» (5€ γενική είσοδος).

14.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Συναυλία με τον «ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ»

(14€ γενική είσοδος και 12€ προπώληση) Διοργάνωση: «Τέχνης Δρώμενα – Εναλλακτικός Πολυχώρος».

Μαζί του η Νεφέλη Φασουλή και η παρέα του: Σωτήρης Ντούβας/ Τύμπανα, Κωστής Χριστοδούλου/ Πλήκτρα, Κώστας Παντελής/ Κιθάρα και Yoel Soto/ Μπάσο.