Παραλία Μάγειρας: Η ξανθιά του αμμουδιά με τα γαλαζοπράσινα νερά

Αυτή η παραλία, είναι κοντά στη Χαλκίδα, σχετικά, και σε περιμένει για ημερήσια εξόρμηση

Παραλία που σε καλεί να την γευτείς από το πρωί μέχρι να νυχτώσει. Να απλωθείς στις αμμουδιές της και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας. Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Νότια Εύβοια.

Ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Δαμίγος που λατρεύει την περιοχή, θα μας ταξιδέψει με την περιγραφή του και θα μας συστήσει αυτό τον μυστικό παράδεισο, που ελάχιστοι Ευβοιώτες γνωρίζουν την ύπαρξη του.

Κρυστάλλινα νερά, ψιλό βότσαλο, μαγευτική θέα και ησυχία…Είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος μυστικός(?) παράδεισος στην Εύβοια; Κι όμως υπάρχει…

Μετά τον Κάλαμο, αριστερά και πριν από τον χώρο στάθμευσης συνεχίζετε σε δρόμο με άσφαλτο, διασχίζετε τον λόφο της Αμπελουσιάς και βλέπετε από ψηλά τον Μάγειρα, Χερόμυλο και Στόμιο Πετριών.

Μπορείτε να πάτε και από Πετριές, Άγιοι Απόστολοι. Επίσης υπάρχουν και άλλες διαδρομές σε χωμάτινους δρόμους. Ο Μάγειρας ανήκει στην Αχλαδερή και το ρέμα του Μάγειρα είναι το όριο μεταξύ Αχλαδερής και Πετριών. Το ρέμα λέγεται και ”Καμαράτσι”, από το Καμάριζα. Στο βιβλίο του, “Εύβοια. Τα Αρβανίτικα” ο Τίτος Γιοχάλας ομιλεί για διηγήσεις από ντόπιους για ξωτικά που βγαίναν το βράδυ..

Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας. Σε αυτή την παραλία, πας και με παρέα ως έφηβος, πας και για ρομαντικές διακοπές με το ταίρι σου αλλά σίγουρα πας και με την οικογένεια. Με λίγα λόγια, είναι για όλες τις ηλικίες.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας.
Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας. (πηγή φωτογραφίας: avlonari such a lovely place – Νίκος Δαμίγος)
Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας.
Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας. (πηγή φωτογραφίας: avlonari such a lovely place – Νίκος Δαμίγος)

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία Μάγειρας που βλέπετε έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από το Αιγαίο και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Εκτιμήσεις βάσεων 2022: Ποιοι οι παράγοντες

Μέχρι πότε είναι η παράταση ΟΣΔΕ 2022;

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022 αίτηση: Ποιες οι προϋποθέσεις

Κάρυστος: Ένα μεγάλο πλάσμα ήταν στην θάλασσα

Δείτε τι πρόκειται να γίνει σε 7 δρόμους στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις