Παραλία Καλάμι: Μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία μέσα στα βράχια!

Υπάρχουν και μέρη, κοντά στη Χαλκίδα, σχετικά, που σε περιμένουν για κοντινές εξορμήσεις.

Παραλίες που σε καλούν να τις γευτείς από το πρωί μέχρι να νυχτώσει. Να απλωθείς στις αμμουδιές τους και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας. Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Νότια Εύβοια κοντά στο χωριό Οκτωνιά.

Το Καλάμι είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας. Σε αυτή την παραλία, πας και με παρέα ως έφηβος, πας και για ρομαντικές διακοπές με το ταίρι σου αλλά σίγουρα πας και με την οικογένεια. Με λίγα λόγια, είναι για όλες τις ηλικίες.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Μας είναι απαραίτητο για την ψυχική ισορροπία. Το έχουμε ανάγκη να μεταφερθούμε σε μια υπέροχη παραλία, να σουλατσάρουμε στην απέραντη αμμουδιά, να χαρούμε τον ήλιο και τα νερά του Αιγαίου.

Οι διακοπές είναι η περίοδος που πρέπει να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας την ηρεμία, να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή. Να ξεχάσουμε κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία Καλάμι που βλέπετε παραπάνω έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από το Αιγαίο και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Βόρεια Εύβοια. Στην παραλία Καλάμι δεν θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ψαροταβέρνες αλλά θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας
Πηγή φωτογραφίας: avlonari such a lovely place- Νίκος Τσερόλας

Πως θα πάτε στην παραλία Καλάμι

Από την Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια Εύβοια, και συνεχίζετε μέχρι το Αυλωνάρι. Από εκεί ακολουθείτε την σήμανση για Οκτωνιά. Ακολουθείτε αυτή την διαδρομή μέχρι το χωριό. Εκεί θα ρωτήσετε για το πως θα πάτε. Θα χρειαστεί να περπατήσετε για λίγα μέτρα αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Άλλωστε αν ήταν προσβάσιμη, δεν θα ήταν παράδεισος.

Δείτε τον καιρό και αν έχει κύμα στην παραλία Καλάμι

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι