Παγκόσμια ημέρα καρκίνου μαστού: Τι πρέπει να προσέχουμε;

Σήμερα σε όλο τον πλανήτη είναι η ημέρα στήριξης και συμπαράστασης στους πάσχοντες από καρκίνο του μαστού – Απαραίτητη η μαστογραφία.

Το σύνθημα σύμφωνα με τον γιατρό και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μαρκόπουλο, είναι «καμία και κανείς μόνος σε αυτόν τον αγώνα», 99% γυναίκες και 1% άντρες, εμφανίζονται 8.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με 97% ίαση όταν υπάρχει διάγνωση στο αρχικό στάδιο.

Τα άλματα της επιστήμης στην χειρουργική, στην ορμονοθεραπεία, την ανοσοθεραπεία, στην χημεία και ακτινοθεραπεία έχουν διώξει τον εφιάλτη από τον νου κάθε γυναίκας.

Ωστόσο δύο πράγματα έχουν αξία. Πρώτον η στήριξη από την οικογένεια, το περιβάλλον και τις κοινωνικές υπηρεσίες (που ακόμα στην Ελλάδα είναι αδύναμες) και δεύτερον ο προληπτικός έλεγχος που επιτέλους μετατρέπεται σε υποχρεωτικό, μετά την ωρίμανση της
λειτουργίας του οικογενειακού ιατρού.

Σήμερα η σκέψη μας είναι μόνο δίπλα σε όσες αγωνιούν και η προσπάθεια μας είναι να μεταδώσουμε μήνυμα ελπίδας και ζωής. Είναι υποχρέωση μας να διώξουμε τον φόβο και να τον χρησιμοποιήσουμε για να πεισθούμε ότι λιγότερο κάπνισμα, έλεγχος βάρους, καθημερινή άσκηση, υγιεινή διατροφή και προληπτικός έλεγχος με αυτοεξέταση και μαστογραφία μετά τα 35 χρόνια είναι «συνθήκη ζωής.” τονίζει ο Κώστας Μαρκόπουλος στο δελτίο τύπου.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις