Νταντάδες της γειτονιάς Χαλκίδα 2022: Πως θα κάνετε αίτηση;

ντανταδεσ γειτονιασ,ντανταδεσ τησ γειτονιασ
Όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr/ και να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο «Μητρώο Επιμελητών», εντελώς δωρεάν.

Σε λειτουργία είναι το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς και τα καλά νέα είναι ότι ξεκίνησε η πλατφόρμα και στην Εύβοια.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Στο ntantades.gov.gr υποβάλλονται οι αιτήσεις των νταντάδων αλλά και των γονέων από τη Χαλκίδα. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου 2022.

Μέσα από την πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», κάνουν εγγραφή όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να βρουν εργασία ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος νταντάδες της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών στα σπίτια και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και, στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια.

Νταντάδες της γειτονιάς: Πως γίνεται η αίτηση;

Ειδικότερα, για την εγγραφή τους στις νταντάδες της γειτονιάς, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων όπως δελτίο ταυτότητας, άδεια διαμονής, αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης, πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών για την καλή ψυχική υγεία, δερματολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής.

Νταντάδες της γειτονιάς στη Χαλκίδα: Πότε ξεκινά

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, έχει ξεκινήσει στη Χαλκίδα και ως υπεύθυνη του προγράμματος στον Δήμο Χαλκιδέων, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, ορίστηκε η Αναστασία Ζέρβα, με αναπληρώτρια την Αλεξάνδρα Παπαναστασίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2221355158 και 2221355113.

Οι νταντάδες της γειτονιάς θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά. Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας και αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις