Νησιά στην Άκρη: Κάθε πότε παίζει;

Τα «Νησιά στην Άκρη», μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί τη ζωή λιγοστών κατοίκων σε μικρά ακριτικά νησιά, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30 και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

Στα 8 ημίωρα επεισόδια της σειράς αποτυπώνονται, μέσα από μια κινηματογραφική ματιά, τα βιώματα των ανθρώπων, οι ιστορίες τους, το παρελθόν, το παρόν αυτών των απομακρυσμένων τόπων. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι, μία συλλογή εικόνων, προσώπων και ψηγμάτων καθημερινότητας. Μια προσπάθεια κατανόησης ενός διαφορετικού κόσμου, μιας μικρής, απομονωμένης στεριάς που περιβάλλεται από θάλασσα. Μια προσπάθεια να φανταστούμε το μέλλον τους.

Ταξιδεύουμε στην Τέλενδο για να γνωρίσουμε τον μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου. Φτάνουμε στην μακρινή Ψέριμο την Καθαρά Δευτέρα και συναντάμε τον Σακελάρη και τον γιό του, τον μικρό Πανορμίτη. Κάνουμε Πάσχα στους Αρκιούς και συμμετέχουμε στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στην ακατοίκητη Σαρία. Γνωρίζουμε μοναδικούς ανθρώπους στα Ψαρά, τη Θύμαινα, το Μαθράκι, και τον Αη Στράτη. Χαρτογραφούμε και συλλέγουμε μικρές και μεγάλες ιστορίες από στεριές που εκτείνονται σε μήκος μόλις λίγων χιλιομέτρων.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2022-2023 με χιλιάδες προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Σεισμός Εύβοια τώρα: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις