«Κλείδωσαν» τα Μερομήνια, που “τρομάζουν” για το τι καιρό θα κάνει

τρομακτική θάλασσα στην Εύβοια

Τι λένε τα μερομήνια για το υπόλοιπο 2024 και το 2025 που θα έρθει; Τι χειμώνα θα κάνει και πότε χαλάει ο καιρός; Τρομάζουν αν επιβεβαιωθούν για το κρύο που θα φέρει ο καιρός.

Τι λένε τα μερομήνια για το 2024; Πότε θα χαλάσει ο καιρός και πως θα γιορτάσουμε τις αργίες μιας και ο καιρός παίζει σημαντικό ρόλο.

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα, Αποκριές, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα;

Μερομήνια: Πως υπολογίζονται;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Οι παρατηρήσεις του καιρού στις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου αντιστοιχούν στους μήνες του επόμενου έτους. Για παράδειγμα, αν ο καιρός την πρώτη μέρα του Αυγούστου είναι ηλιόλουστος, τότε ο Ιανουάριος θα είναι ηλιόλουστος.

Τα μερομήνια δεν είναι επιστημονικά ακριβή, αλλά είναι μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Μερομήνια 2025: Πώς θα είναι ο καιρός;

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σεπτέμβριος 2024: Οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές στα νότια της χώρας, αλλά ελαφρώς χαμηλότερες στα βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οκτώβριος 2024: Στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε όλη τη χώρα.

Νοέμβριος 2024: Τα πρώτα χιόνια αναμένονται μεταξύ 8 και 13 Νοεμβρίου, και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Δεκέμβριος 2024: Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα φέρει χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση στα πεδινά της Μακεδονίας και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου ο καιρός θα γίνει σταδιακά πιο ήπιος, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.

Ιανουάριος 2025: Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο χρόνος θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μέσα του μήνα υπάρχει πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

Ο Φεβρουάριος 2025: Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Με αυτές τις προβλέψεις, οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα, με έντονες καιρικές συνθήκες που θα απαιτήσουν προσοχή και μέτρα προστασίας.

Μάρτιος 2025: Θα υπάρξει κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές σε συγκεκριμένα σημεία.

Απρίλιος 2025: Μεταξύ 19 και 30 Απριλίου ο καιρός θα επανέλθει, σύμφωνα με τα Μερομήνια, σε ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως νότια και στην Κρήτη, ενώ θα καταγραφούν και τοπικές μπόρες.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Μια εικόνα που τρομάζει και δείχνει μεγάλο ηρωισμό!

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.