Κοινωνικό μέρισμα 2020: Θα δοθεί φέτος το βοήθημα;

Εκτιμάται πως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν πριν τα Χριστούγεννα του 2020, αν αποφασιστεί και φέτος να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Είναι νωρίς για εικασίες και περιμένουμε στις αρχές Νοέμβρη προκειμένου να γίνει γνωστό αν δοθεί ή όχι αυτό το επίδομα.

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων νοικοκυριών, όπως γίνεται και κάθε χρόνο. Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσουν και αν, φέτος οι αιτήσεις.

Μένει να δούμε αν θα δοθεί για φέτος το κοινωνικό μέρισμα

Πέρσι η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων είχε ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου 2019 και έκλεισε στις 26 του μήνα προκειμένου να πιστωθούν στη συνέχεια οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το μέρισμα πριν την 31η Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα 2020

Οι τέσσερις κατηγορίες που ελάμβαναν το επίδομα τα τελευταία χρόνια ήταν οι κάτωθι:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 19.140 νοικοκυριά.
  • Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών ανέρχονται σε 163.778.
  • Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες με τον αριθμό των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν να υπολογίζονται σε 40.927
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.