Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα 2021 ή έκτακτο βοήθημα σε όλους τους δικαιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ αναμένεται να δοθεί στις 29 με 30 Δεκεμβρίου στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το πως θα υπολογιστεί, διαφέρει από κλάδο σε κλάδο. Ειδικότερα, στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Το βοήθημα θα λάβουν περί τους 100.000 υγειονομικοί, με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Στις 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ξεκίνησαν οι πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα, με τους δικαιούχους ΚΕΑ να βλέπουν λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Κοινωνικό μέρισμα 2021 αίτηση: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

250 ευρώ θα μοιραστούν στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς αναμένεται να καταβληθεί πριν από το τέλος του έτους.

κοινωνικο μερισμα,μερισμα 2021, κοινωνικο μερισμα 2021, κοινωνικο μερισμα 2021 αιτηση, κοινωνικο μερισμα 2021 αιτηση taxisnet, κοινωνικο μερισμα 2021 πληρωμη
Φωτογραφία αρχείου pixabay.com

Η πρώτη πληρωμή έγινε για τους δικαιούχους ΚΕΑ.

Το κοινωνικό μέρισμα πλήρωσε τους πρώτους δικαιούχους στις 15/12. Δεν θα ανοίξει καμμία πλατφόρμα και όλα θα γίνουν αυτόματα.

Οι επόμενοι δικαιούχοι θα πάρουν χρήματα αργότερα. Μέχρι το τέλος του 2021 χιλιάδες συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων και παροχών ανασφάλιστων υπερήλικων θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ στους λογαριασμούς μέσα από το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Κοινωνικό μέρισμα 2021 χαμηλοσυνταξιούχοι: Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα ρωτούν πολλοί αναγνώστες μας. Τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους και το κοινωνικό μέρισμα; Το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Βέβαια, εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα άτομα με αναπηρία, θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα 2021, εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί όπως στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τέλος, η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι