Έχετε δει τις κούκλες της Στενής;

κουκλεσ στενη

Αυτές τις ομορφιές που θα δείτε, τις έχουν μόνο οι κούκλες της Στενής.

Δεν χρειάζονται make up και εξουθενωτική γυμναστική για να βγάλουν προς τα έξω την ομορφιά τους.

Είναι κούκλες όπως και να έχει. Είναι οι κούκλες της Στενής.

Μία καταπληκτική εικόνα από χωριό της Εύβοιας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα.

Χωρίς να υπολογίσουν τα περίεργα βλέμματα των περαστικών έκαναν το σουλάτσο τους στο χωριό.

Καμαρωτές περπατούσαν έχοντας στο σώμα τους πυκνά φτερά, τα οποία είναι ελαφριά.

Επίσης, το σχήμα του σώματός της μοιάζει με λέμβο. Ο λαιμός της είναι κοντός. Τα τρία εμπρόσθια δάκτυλα των ποδιών της είναι συνδεδεμένα με νηκτική μεμβράνη, οπότε τα πόδια λειτουργούν σαν κουπιά, ενώ το τέταρτο δάκτυλο είναι ελεύθερο, προς τα πίσω.

κουκλεσ στενη

Το φτέρωμά της έχει χρώμα λευκό και σε άλλες φυλές γκρι ή και πιο έντονο, ανάλογα με το φύλο και την εποχή του χρόνου. Στο ράμφος έχει μαλακό δέρμα , όπου βρίσκονται τα απτικά νεύρα.

Το ήξερες ότι με αυτά τα νεύρα αντιλαμβάνεται την ποιότητα και το είδος της τροφής μέσα στη λάσπη;

κουκλεσ στενη

Αν θυμάσαι τα παιδικά που βλέπαμε όταν ήμασταν μικρά, τότε χωρίς αμφιβολία βάζεις πάνω απ’ όλους Ντόναλντ και την Ντέιζυ. Αν είχες και παπάκι όταν ήσουν έφηβος, το παπί το στρόγγυλο δεν το αλλάζεις. Αν θυμάσαι τα παιδικά πάρτι, δεν θα ξεχάσεις όταν χόρευες μαζί με συμμαθητές και συμμαθήτριες τα “παπάκια”.

Ξαφνικά το χωριό γέμισε από παπάκια που έκαναν την βόλτα τους στην Άνω Στενή. Χωρίς να ντρέπονται έκαναν την βόλτα τους για αρκετή ώρα μπροστά στα βλέμματα δεκάδων επισκεπτών του χωριού.

Μια εικόνα που οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων λαχταρούν και δεν βλέπουν συχνά. Τα παπάκια κουράστηκαν να κάνουν το μπάνιο τους στο ποταμάκι και έτσι αποφάσισαν να πάνε στο χωριό, προκαλώντας την έκπληξη όσων τα έβλεπαν.