Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2022;

Η Εύβοια για άλλη μια φορά θα είναι από τους πρώτους προορισμούς των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού.

Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό έχουν ξεκινήσει και πολλοί ρωτούν για το πότε ακούγονται ότι θα βγουν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει στα μέσα του καλοκαιριού.

Ψάξαμε και βρήκαμε ότι πέρσι στα τέλη Ιουλίου είχαν βγει τα οριστικά αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα αναρτήθηκαν την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων – ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων, του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021 – 2022. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

Η Εύβοια και φέτος θα δεχθεί χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού
Η Εύβοια και φέτος θα δεχθεί χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού (πηγή φωτογραφίας: Δήμος Καρύστου)

Οι πίνακες αφορούσαν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Η διαδικασία συμμετοχής έγινε με τη χρήση της επιταγής, που ήταν ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί ακόμα και τώρα να ενεργοποιηθεί. Υπάρχει το περιθώριο μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο 1.818 Παρόχων και κατόπιν να επικοινωνούν με τον πάροχο. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων.

Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου.

Απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) του ΟΑΕΔ.

Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή οπουδήποτε αλλού προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους.