Εύβοια: Έπαιρναν τζάμπα ρεύμα!

Τζάμπα ρεύμα έπαιρνε εγκληματική ομάδα από την ΔΕΗ. Σαν να μην έφτανε μόνο η κλοπή, είχαν καταστρέψει και τους μετασχηματιστές. Εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές και φθορές στο Μαντούδι, στα Λουκίσια, στην Νέα Αρτάκη και στα Ψαχνά.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά 13 κλοπές – φθορές μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Εύβοιας (Μαντούδι, Λουκίσια, Νέα Αρτάκη και Ψαχνά).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις κλοπές διέπραξε πολυμελής εγκληματική ομάδα, το χρονικό διάστημα από αρχές του 2020 έως 16 Ιουλίου 2020, η οποία αποτελούνταν από έξι τουλάχιστον Έλληνες και 40 αλλοδαπούς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, δρούσαν για λογαριασμό ολόκληρης της οργάνωσης εναλλασσόμενα σε μικρότερες ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων.

Η σύνθεση των ομάδων δεν ήταν πάντα σταθερή ενώ πριν από την πραγματοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, κατόπτευαν την περιοχή πολύ προσεκτικά και για τη μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Γίνεται μνεία ότι η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός, (καθώς και οι καταναλωτές αυτού), ανέρχεται στις 75.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό όφελος – κέρδος που αποκόμισαν οι δράστες, από την πώληση του κλεμμένου από τους μετασχηματιστές χαλκού, υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Ιούλιο του 2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου και διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων, σε περιοχές των νομών Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας και Αργολίδας.