ΚΕΠΕΑ δώρο Χριστουγέννων: Υπολογισμός

Διαβάστε για το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ. Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ;
Τι είναι το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ. Πώς θα το υπολογίσετε;

Είναι ένα από τα θέματα που αφορούν πολλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και αναφερόμαστε στο δώρο Χριστουγέννων που είναι μια κίνηση ανακούφισης για πολλά νοικοκυριά τις γιορτές. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος για να το υπολογίσετε μέσω του ΚΕΠΕΑ.

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, όπως και οι επιδοτούμενοι άνεργοι της ΔΥΠΑ. Όσοι δεν είναι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν χρειάζεται να αγχώνονται μιας και χρήματα θα λάβουν και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ, το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Βέβαια, ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως συμβαίνει συνήθως. Σε καμία περίπτωση η καταβολή του προβλεπόμενου ποσού δεν μπορεί να γίνει σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ;

Ο υπολογισμός για το δώρο Χριστουγέννων συνδέεται άμεσα με τον τρόπο που αμείβονται οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει, δηλαδή, να ληφθεί υπόψιν αν ο εργαζόμενος πληρώνεται με ημερομίσθιο ή μισθό. Μέσα από το ΚΕΠΕΑ μπορείς να υπολογίσεις το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούσαι, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

-Μπαίνεις στη σχετική ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ.
-Επιλέγεις αν είσαι υπάλληλος ή εργατοτεχνίτης
-Συμπληρώνεις τις μικτές αποδοχές σου
-Εισάγεις ημερομηνία έναρξης αν έπιασες δουλειά μετά την 1/5 ή αν λύθηκε η εργασιακή σου σχέση πριν την 31/12 εισάγεις ημερομηνία λήξης.