Πρωτοχρονιά 2023: Τι καιρό θα κάνει;

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα 2022; Τι λένε οι προβλέψεις; Διαβάστε το ρεπορταζ στο newse
Τι καιρό θα κάνει την πρωτοχρονιά 2023; Τι λένε οι προβλέψεις με επίκεντρο τα μερομήνια;

Τι καιρό θα κάνει τα Πρωτοχρονιά 2023; Θα είναι συννεφιασμένος και θα ρίξει χιόνι για να μπούμε στο κλίμα των ημερών ή θα είναι μια ηλιόλουστη ημέρα όπως και πέρσι;

Δυστυχώς δεν υπάρχει τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς 2023. Να σας πούμε ότι πέρσι δεν έριξε ούτε μια νιφάδα χιόνι και ήταν ήπιος ο καιρός.

Όπως και να είναι ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2023 κοιτάχτε να βρείτε διάθεση και να περάσετε ωραίες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε πολύ. Την Πρωτοχρονιά του 2022 ο καιρός ήταν ήπιος και η θερμοκρασία παρουσίασε μικρή άνοδο.

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2022 ήταν ήπιος καιρός, με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές και τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ήταν τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι έπνεαν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά του 2023;

Ο καιρός της Πρωτοχρονιά 2023, σύμφωνα με τα μερομήνια, αναμένεται να μην είναι πολύ κρύος. Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με ηλιόλουστο καιρό σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αργότερα, αναμένεται να έρθουν βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αργότερα προς τα τέλη Ιανουαρίου θα ανέβει η θερμοκρασία και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Ίσως να έρθουν και οι Αλκυονίδες μέρες.

Μερομήνια: Πως υπολογίζονται οι προβλέψεις;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Από αυτή την παρατήρηση αντλήσαμε και τον καιρό της Πρωτοχρονιάς 2023. Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Δείτε τι έλεγαν τα μερομήνια πέρσι:

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2022-2023 με χιλιάδες προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Σεισμός Εύβοια τώρα: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις