Πολιτικά: Ο θησαυρός ήταν στο δίχτυ του!

θησαυροσ, πολιτικα, διχτυ

Όλα έγιναν την Τρίτη 4 Απριλίου στα Πολιτικά.

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 50χρονος και το δίχτυ του, που λίγο αργότερα του έφερε πολλούς μπελάδες.

Μέσα στο δίχτυ υπήρχε ένας θησαυρός από τη θάλασσα και θα σας εξηγήσουμε γιατί αποκαλείται έτσι.

Στο δίχτυ του είχε αχινούς που σε ολόκληρη την Ελλάδα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και οι αρμόδιες επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα στους κολυμβητές, ερασιτέχνες ψαράδες χωρίς άδεια αλιείας, απλούς πολίτες, που περνούν την ώρα τους ψαρεύοντας αχινούς.

Ο αχινός είναι θησαυρός για την θάλασσα γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς ιχθυολόγους, κάθεται σε ένα σημείο και συγκεντρώνει τη βρωμιά του νερού, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει μόλυνση.

Στα Πολιτικά βρέθηκαν οι άνδρες του λιμενικού και έπιασαν έναν 50χρονο να κουβαλά στο δίχτυ του τον συγκεκριμένο θησαυρό της θάλασσας.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία είχε αλιεύσει 220 αχινούς. Το συγκεκριμένο νούμερο ήταν σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου ανά ημέρα ανά ερασιτέχνη αλιέα.

θησαυροσ, πολιτικα, διχτυ

Το λιμενικό δεν του έβαλε μόνο πρόστιμο για τον αριθμό των αχινών που πήρε από την θάλασσα αλλά και για το γεγονός ότι αυτό το έκανε σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος θησαυρός, επαναποντίστηκε στη θάλασσα μιας και είναι μεγάλη η σημασία της ύπαρξης του εκεί όπως οι πολύτιμες στάλες βροχής στην ανομβρία.