Εύβοια: Έψαχναν να βρουν θησαυρό στη θάλασσα [Φωτογραφία]

Πρόκειται για θησαυρό που δίνει αρκετά χρήματα μιας και είναι σπάνιος.

Μιλάμε για τον θησαυρό της θάλασσας, τα κυδώνια. Το μέγεθός τους φθάνει τα 3,5 εκατοστά. Τα κελύφη τους βρίσκονται σε πολλές παραλίες σε όλο τον κόσμο, ιδίως στη Μεσόγειο. Τρώγονται ωμά, με λεμόνι.

Στην κουζίνα της Ανατολής αλλά και της Δύσης, τα κυδώνια κατέχουν θέση ανάμεσα στα θαλάσσια εδέσματα. Συλλέγονται συνήθως σκάβοντας στην άμμο κατά την άμπωτη.

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες εντοπίστηκαν να μαζεύουν παράνομα όστρακα σε θαλάσσιες περιοχές της Χαλκίδας και της Λαμψάκου το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου, από στελέχη του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στη θαλάσσια περιοχή Νέας Λαμψάκου του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκε 62χρονος Έλληνας να διενεργεί υποβρύχια αλιεία.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε ψαρέψει 80 όστρακα του είδους ακανθωτός στρόμπος ή αλλιώς θαλάσσιο σαλιγκάρι και 100 όστρακα του είδους κυδώνια, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Ο ακανθωτός στρόμπος ζει σε πολύ πιο βαθιά νερά και σε ποσότητα περιορισμένη σε σχέση με το μάτι. Σε χρονική περίοδο εκκρίνει και μια πορτοκαλόχρωμη ουσία την “πορφύρα”…με αποτέλεσμα να παίρνει χρώμα και το κοχύλι της εσωτερικά και εξωτερικά λίγο!

Όπως διαπιστώθηκε, είχε ψαρέψει 80 όστρακα του είδους ακανθωτός στρόμπος ή αλλιώς θαλάσσιο σαλιγκάρι και 100 όστρακα του είδους κυδώνια, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.
Όπως διαπιστώθηκε, είχε ψαρέψει 80 όστρακα του είδους ακανθωτός στρόμπος ή αλλιώς θαλάσσιο σαλιγκάρι και 100 όστρακα του είδους κυδώνια, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία. πηγή: λιμενικό σώμα

Την επομένη, στην θαλάσσια περιοχή Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να διενεργεί αλιεία χταποδιών με κιούπια. Το ψάρεμα χταποδιών με κιούπια είναι παράνομο και έτσι κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν είκοσι επτά κιούπια υπολειπόμενων διαστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 200 ευρώ καλοκαιριού: Πότε ξεκινά η αίτηση;

North Evia – Samos Pass: Που κάνουμε αίτηση στο gov.gr;

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Κάρυστος: Ένα μεγάλο πλάσμα ήταν στην θάλασσα

Δείτε τι πρόκειται να γίνει σε 7 δρόμους στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις