Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Εύβοια: Έψαχναν να βρουν θησαυρό στη θάλασσα [Φωτογραφία]

Πρόκειται για θησαυρό που δίνει αρκετά χρήματα μιας και είναι σπάνιος.

Μιλάμε για τον θησαυρό της θάλασσας, τα κυδώνια. Το μέγεθός τους φθάνει τα 3,5 εκατοστά. Τα κελύφη τους βρίσκονται σε πολλές παραλίες σε όλο τον κόσμο, ιδίως στη Μεσόγειο. Τρώγονται ωμά, με λεμόνι.

Στην κουζίνα της Ανατολής αλλά και της Δύσης, τα κυδώνια κατέχουν θέση ανάμεσα στα θαλάσσια εδέσματα. Συλλέγονται συνήθως σκάβοντας στην άμμο κατά την άμπωτη.

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες εντοπίστηκαν να μαζεύουν παράνομα όστρακα σε θαλάσσιες περιοχές της Χαλκίδας και της Λαμψάκου το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου, από στελέχη του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στη θαλάσσια περιοχή Νέας Λαμψάκου του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκε 62χρονος Έλληνας να διενεργεί υποβρύχια αλιεία.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε ψαρέψει 80 όστρακα του είδους ακανθωτός στρόμπος ή αλλιώς θαλάσσιο σαλιγκάρι και 100 όστρακα του είδους κυδώνια, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Ο ακανθωτός στρόμπος ζει σε πολύ πιο βαθιά νερά και σε ποσότητα περιορισμένη σε σχέση με το μάτι. Σε χρονική περίοδο εκκρίνει και μια πορτοκαλόχρωμη ουσία την “πορφύρα”…με αποτέλεσμα να παίρνει χρώμα και το κοχύλι της εσωτερικά και εξωτερικά λίγο!

Όπως διαπιστώθηκε, είχε ψαρέψει 80 όστρακα του είδους ακανθωτός στρόμπος ή αλλιώς θαλάσσιο σαλιγκάρι και 100 όστρακα του είδους κυδώνια, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.
Όπως διαπιστώθηκε, είχε ψαρέψει 80 όστρακα του είδους ακανθωτός στρόμπος ή αλλιώς θαλάσσιο σαλιγκάρι και 100 όστρακα του είδους κυδώνια, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία. πηγή: λιμενικό σώμα

Την επομένη, στην θαλάσσια περιοχή Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να διενεργεί αλιεία χταποδιών με κιούπια. Το ψάρεμα χταποδιών με κιούπια είναι παράνομο και έτσι κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν είκοσι επτά κιούπια υπολειπόμενων διαστάσεων.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.