Εύβοια: Αυτό δεν πρέπει να το φάτε!

Εύβοια

Υπάρχουν δηλητηριώδη είδη και στην Εύβοια, που μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατο

Η Εύβοια είναι είναι ένας από τους πλούσιους νομούς σε συνολικό αριθμό αυτής της τροφής και ευτυχώς υπάρχουν και ακίνδυνα είδη.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν το χόμπι να τα μαζεύουν με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ανέρχονται πλέον σε αρκετές χιλιάδες.

Για να μην σας αφήσουμε με την απορία, μιλάμε για τα μανιτάρια όπου το κυνήγι ή το μάζεμα του είναι αρκετά δημοφιλής. Βέβαια χρειάζεται προσοχή για να μην πάθετε τα χειρότερα.

Έντονη είναι η δραστηριότητα της συλλογής μανιταριών στην άγρια φύση, συνήθως για φαγητό.

Αυτή η εποχιακή δραστηριότητα δημοφιλής στην Ευρώπη. Θα πρέπει ωστόσο να ξέρετε ότι πολλά μανιτάρια έχουν δηλητήριο, μία κατάσταση που προκαλεί φόβο στους ανθρώπους.

Αρκετοί νομίζουν πως τα μανιτάρια είναι ένας θησαυρός, παράλληλα αγνοούν βασικά μέτρα προφύλαξης. Αυτό έχει σαν συνέπεια να καταγράφονται στη χώρα μας εκατοντάδες περιστατικά δηλητηρίασης από μανιτάρια, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Με μια βόλτα στα δάση της Εύβοιας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες θα παρατηρήσετε πως τα πιο συχνά μανιτάρια που εντοπίζετε είναι αυτά που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και έχουν το δηλητήριο.

δηλητηριώδη μανιτάρια στην Εύβοια

Αν μάλιστα ρωτήσετε κάποιον κάτοικο χωριού και γνώστη των μανιταριών θα σας πει πως αυτά τα μανιτάρια είναι «παλαβά» και δεν τα μαζεύουν με τίποτα.

Με τον χαρακτηρισμό ως «παλαβά» δεν εννοούν ασφαλώς πως είναι τρελά, αλλά έτσι χαρακτηρίζουν κάθε είδος μανιταριού που έχει δηλητήριο.

Οπότε μεγάλη προσοχή από εδώ και στο εξής!

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι