Εύβοια: Γιατί τελικά κρεμάνε τα παπούτσια στα σύρματα; [Φωτογραφία]

Για πολλούς τα κρεμασμένα παπούτσια είναι σημάδι της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής

Μια εικόνα που είδαμε κατά την διάρκεια του lockdown στη Χαλκίδα

Δεν είναι σπάνιο μιας και το βλέπουμε σε πολλές περιοχής της Ελλάδας. Άλλοι το έχουν συνηθίσει, άλλοι που το βλέπουν για πρώτη φορά απορούν και ψάχνουν στο διαδίκτυο να βρουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό το φαινόμενο. Γιατί τελικά κρεμάνε παπούτσια στα σύρματα;

Πολλοί λένε ότι δεν είναι κάτι νέο αλλά έχει ρίζες πολλά χρόνια πριν. Πολλά ζευγάρια παπούτσια δεμένα με σχοινί κρεμασμένα σε καλώδια της ΔΕΗ μας έκανε στην αρχή να απορούμε και αναζητήσαμε τους λόγους που θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Μετά η έρευνα στο διαδίκτυο μας έδωσε την απάντηση.

Αυτό που είδαμε στην περιοχή του Βούρκου είναι παπούτσια να δένονται μεταξύ τους με τα κορδόνια τους και να βρίσκονται κρεμασμένα στα καλώδια.

Δεν είναι ένα αλλά πολλά και όσοι τα έβλεπαν, σίγουρα απορούσαν και έμεναν με ένα ερώτημα στα χείλη τους για το πως και γιατί έγινε αυτό που έβλεπαν καθώς σήκωναν τα μάτια τους ψηλά.

Δεν είναι κάτι που το κάνουν μόνο στην Εύβοια αλλά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το λεγόμενο «shoefiti», το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έχει φτάσει μέχρι και τη Χαλκίδα.

Η αρχή αυτής της συνήθειας χρονολογείται στη δεκαετία του 70. Τότε οι κάτοικοι αποφασίζουν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους από τα σύρματα. Ο καθένας το κάνει για διαφορετικό λόγο, για αυτό και υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες.

Για πολλούς τα κρεμασμένα παπούτσια είναι σημάδι της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής.

Δείχνουν πως το σύστημα της περιοχής δεν λειτουργεί σωστά και καταρρέει. Είναι ένδειξη ότι η κανονική τάξη και η ηρεμία έχουν ανατραπεί.

Μία θεωρία που δεν την ξέρουν αρκετοί. Υπάρχει όμως κάτι που ίσως να έχει καλύτερη εξήγηση για αυτό που είδαμε στη Χαλκίδα.

Ίσως η προηγούμενη εξήγηση που σας δώσαμε να είναι ένας αστικός μύθος, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η εξήγηση μπορεί να είναι απλή για το πέταγμα των παπουτσιών στα καλώδια. Μπορεί να είναι και ένας τρόπος των περαστικών να αφήσουν το σημάδι τους στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το γκράφιτι.

Κάποιοι το κάνουν όταν φεύγουν από μια περιοχή ή σταματούν να εργάζονται σε κοντινό μαγαζί. Κάτι σαν την μαύρη πέτρα που ρίχνουν φεύγοντας από κάπου. 

Πιστεύουν ότι έτσι θα διατηρήσουν τις εμπειρίες που έζησαν εκεί στη μνήμη τους.

Επίσης, μια καλή εξήγηση είναι ότι πολλοί το κάνουν χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Απλώς αντιγράφουν κάτι που είδαν….

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Νόμιζαν ότι είδαν τέρας στη θάλασσα

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι