Εύβοια: Ένας γάμος υπερπαραγωγή στην πλατεία χωριού!

ζαρακεσ, γαμοσ, υπερπαραγωγη

Ένας γάμος υπερπαραγωγή που έγινε πριν πολλά χρόνια στην πλατεία του χωριού στους Ζάρακες όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Οι Ζάρακες είναι ένα χωριό της νότιας Εύβοιας και ανήκει στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Πριν πολλά χρόνια ήταν κεφαλοχώρι και αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της τέως επαρχίας Καρυστίας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλά ρεπορτάζ για τους σεισμούς που είχαμε στους Ζάρακες.

Είναι μία φωτογραφία από έναν απίστευτο γάμο που βρήκαμε στο facebook. Μία εικόνα με πολλές αναμνήσεις. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Να μαθαίνουν για μία εποχή που όλα τα χωριά ήταν μία γροθιά. Ήταν ενωμένα και στα ευχάριστα αλλά και στα δυσάρεστα. Είναι μία φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις.

Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για το ρετρό. Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής.

Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία, από τους Ζάρακες θα βρει μέσα της μια εποχή που μας προσπέρασε, και ήταν όμορφη.

Τότε ο γάμος ήταν υπερπαραγωγή. Δείχνει το χωριό κατά την διάρκεια προετοιμασίας για έναν γάμο. Τότε που ο κόσμος δεν έμενε στα σπίτια – σπιρτόκουτα αλλά έβγαινε έξω και κουβέντιαζε.

Τότε που δεν χανόσουν για αμέτρητες ώρες στο internet αλλά ήσουν έξω και συναντούσες γνωστούς και φίλους. Μια εποχή χωρίς άγχος, χωρίς στρες και φουλ από αγάπη.

Στην παρακάτω φωτογραφία με τον γάμο υπερπαραγωγή από τους Ζάρακες, είναι Κυριακή πρωί όπου ο γαμπρός με τους συγγενείς έχουν πάει στο σπίτι της νύφης για να πάρουν τα προικιά.

Σε αυτόν το γάμο, συμμετείχαν και μικρά παιδιά που έπαιρναν στο κεφάλι τους μαξιλάρια η κάτι ελαφρύ από τα προικιά.

ζαρακεσ, γαμοσ, υπερπαραγωγη

Αν η φωτογραφία είχε και ήχο, σίγουρα θα ακούγονταν και και τα τραγούδια που έλεγαν καθώς γύριζαν μέσα στο χωριό, για να δείξουν τα προικιά της νύφης, να μη νομίσουν οι κακές οι γλώσσες, ότι η νύφη δεν ήταν προκομένη και δεν έφτιαξε την προίκα της.

Θα ακούγονταν από αυτόν τον γάμο υπερπαραγωγή και οι φωνές των χωρικών να φωνάζουν καλορίζικα και να πετούν ρύζι και λουλούδια.