Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό το τέρας που έβγαλαν μέσα από τη θάλασσα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό αναστάτωσε πολλούς στην Εύβοια, όταν πιάστηκε ένα γιγάντιο καλαμάρι, μήκους πάνω από 1 μέτρο! Το εντυπωσιακό μαλάκιο ανασύρθηκε από τα νερά ανοιχτά της περιοχής, προκαλώντας έκπληξη αλλά και δέος σε όσους το αντίκρισαν.
Το καλαμάρι, με τεράστια πλοκάμια, μάτια σε μέγεθος πορτοκαλιού και μελανί χρώμα που έμοιαζε να αλλάζει στον ήλιο, δεν θύμιζε σε τίποτα τα συνηθισμένα είδη του Αιγαίου.
Ντόπιοι και ψαράδες, έμειναν άφωνοι με αυτό που αντίκρισαν, καθώς δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ένα πλάσμα τεράστιων διαστάσεων που δεν είχαν ξανασυναντήσει ποτέ στη θάλασσα, όσες δεκαετίες κι αν ψαρεύουν.
Η εμπειρία αυτή τους προκάλεσε δέος αλλά και απορία, καθώς δεν περίμεναν ποτέ να βγάλουν κάτι τόσο σπάνιο από τα νερά της Εύβοιας.
Το περιστατικό συνέβη το 2022 και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο απίστευτες και ασυνήθιστες στιγμές που έχουν καταγραφεί ποτέ στη θάλασσα της Εύβοιας.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα, καλαμάρια τέτοιου μεγέθους δεν έχουν εντοπιστεί ποτέ ξανά στα νερά της Εύβοιας.
Το μήκος του ξεπερνούσε το ένα μέτρο, ενώ το βάρος του ήταν πάνω από 10 κιλά. Η εμφάνιση του έχει προκαλέσει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς ενδεχομένως να πρόκειται για είδος που ζει σε μεγάλα βάθη και σπάνια ανεβαίνει στην επιφάνεια, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη αυτή μοναδική και ιστορική για την περιοχή.

Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Η πιο απίστευτη ιστορία στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας για μητέρα
Εύβοια: Το παγκάκι που μισούν οι πεθερές
Εύβοια: Βρήκε στο χωράφι μια ντομάτα γίγαντα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη
Πατήστε στον player για να ακούσετε ζωντανά τον Γιώργο Κουτελίνη στον Πτήση 103,2 fm

