Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα μέχρι χθες!

ευβοια, ακριβο, σπιτι

Ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα μέχρι χθες. Μετά από εκείνη την μέρα όλα άλλαξαν μεμιάς.

Και όμως υπάρχουν σπίτια με αμύθητη αξία, όπως το συγκεκριμένο σπίτι στη Χαλκίδα που ήταν το πιο ακριβό. Δείτε φωτογραφίες με το πιο ακριβό σπίτι στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Βέβαια ο σωστός τίτλος θα ήταν ότι το παρακάτω σπίτι, ήταν το ακριβό στη Χαλκίδα. Πολλοί ίσως ρωτήσουν για το τι διαφορετικό είχε σε σύγκριση με τις άλλες οικίες. Δεν χρειάζεται σκέψη. Ένα πράγμα θα σας τονίσουμε και θα καταλάβετε την αξία που υπήρχε εκεί μέσα.

Μέσα σε αυτό το σπίτι, η αξία ήταν αμύθητη και θα συνέχιζε να την διατηρεί αν δεν εμφανίζονταν οι αστυνομικοί στο κατώφλι της οικίας. Θα συνέχιζε να κρύβονταν μέσα μια αμύθητη περιουσία.

Το ότι ήταν πλούσιο, έπαιζαν ρόλο τα αντικείμενα αξίας που κρύβονταν στην αυλή του σπιτιού στη Χαλκίδα, στην Εύβοια. Μέσα σε αυτό το σπίτι κρύβονταν ένας αρχαιολογικός θησαυρός που αν δεν τον ανακάλυπταν οι αστυνομικοί δεν θα έρχονταν ποτέ στο φως.

Για το που ακριβώς ήταν το σπίτι αυτό στη Χαλκίδα δεν το μάθαμε ποτέ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του.

Πρόκειται για Χαλκιδέο που είναι κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε γιατί ήταν το πιο πλούσιο σπίτι στη Χαλκίδα

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τι κρύβονταν μέσα σε αυτό το σπίτι στη Χαλκίδα.

ευβοια, ακριβο, σπιτι

·Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε μια μαρμάρινη στήλη μεγάλων διαστάσεων και αμύθητης αξίας. Αναγράφονται στην επιφάνεια της, σύμβολα εκείνης της εποχής.

Η αξία αυτού του ιστορικού θησαυρού δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί μιας και ειδική επιτροπή θα κάνει την καταγραφή της και την αποτίμηση της ιστορικής του αξία.

ευβοια, ακριβο, σπιτι

Στις δύο αυτές φωτογραφίες, μπορεί να βλέπετε μικρά αντικείμενα αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι η αξία τους είναι πολύ μεγάλη. Πρόκειται για μικρά τμήματα αρχαίων πήλινων αγγείων.

ευβοια, ακριβο, σπιτι

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, για καταγραφή, αρχαιολογική εκτίμηση και φύλαξη.

Την προανάκριση έκανε η ασφάλεια της Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα πια δεν είναι το πιο πλούσιο σπίτι στη Χαλκίδα μιας και ο θησαυρός αποκαλύφθηκε και οδηγήθηκε εκεί που θα πρέπει να είναι. Στα μουσεία…