Πότε ξεκινά η επιδότηση για φωτοβολταϊκά της στέγης;

φωτοβολταικα επιδοτηση 2022, επιδοτηση φωτοβολταικων 2022, επιδοτηση φωτοβολταικων στεγησ 2022, φωτοβολταικα για σπιτι τιμεσ,
Βήμα – βήμα πώς θα πάρουμε επιδότηση για φωτοβολταϊκά στο σπίτι μας

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες.

Το πρόγραμμα επιδότηση φωτοβολταϊκών 2022, αφορά εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες προβλέπεται επιδότηση 40%-60%.

Με αυτή την κίνηση, τα νοικοκυριά θα οδεύσουν στις «πράσινες επενδύσεις». Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα νοικοκυριά θα υπάρξει παράλληλα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Βήμα – βήμα πώς θα πάρουμε επιδότηση για φωτοβολταϊκά στο σπίτι μας

Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση φωτοβολταϊκών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το αρμόδιο υπουργείο θα ετοιμάσει τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση των πόρων μετά το καλοκαίρι με μία βοήθεια μέσω ΕΣΠΑ να έρχεται για την χώρα μας.

Ακούγεται ότι θα είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.

Φωτοβολταϊκά στις στέγες – Τι ισχύει με την επιδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ. Η επιδότηση φωτοβολταϊκών θα τρέξει μετά από δύο εβδομάδες όπου έρχεται μια συμβαση για τις υπογραφές. Τελευταίο βήμα είναι η επαφή με τον πάροχο για τη σύμβαση συμψηφισμού.

Δείτε το σχετικό βίντεο του open

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2022-2023 με χιλιάδες προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Σεισμός Εύβοια τώρα: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις