Ποιοι οι δικαιούχοι για επιδότηση νέων επιχειρήσεων 2022;

Επιδότηση νέων επιχειρήσεων

Επιδότηση νέων επιχειρήσεων και για τους νέους άνεργους της Εύβοιας έχει ξεκινήσει με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Η πίστωση θα γίνει σε τρεις δόσεις προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα από αυτή την κατηγορία ανέργων.

Ένα πρόγραμμα για επιδότηση νέων επιχειρήσεων, “τρέχει” τις τελευταίες μέρες και έχει να κάνει με την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Στην επιδότηση νέων επιχειρήσεων υπάρχει η προώθηση στην απασχόληση 2.900 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες, μέσω της ενίσχυσής τους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Σε δύο κύκλους η επιδότηση νέων επιχειρήσεων

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης έχει στόχο την αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση πάλι στις γυναίκες.​

​​Η διάρκεια της επιδότησης νέων επιχειρήσεων, ορίζεται σε 12 μήνες και ισχύει από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στη ΔΟΥ.

Μπορούν να κάνουν αίτηση οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ από 18 έως 29 ετών μέχρι 25 Νοεμβρίου 2022.

Τα χρήματα της επιδότησης νέων επιχειρήσεων

Η πρώτη δόση της επιδότησης νέων επιχειρήσεων, θα είναι ύψους 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Η 2η δόση θα είναι ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του πρώτου εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Τέλος η 3η δόση της επιδότησης νέων επιχειρήσεων θα είναι στα 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του δευτέρου εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr/mis.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ