Επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

πλατφορμα για το επιδομα θερμανσησ 2023 2024

Αντίστροφη μέτρηση για να κάνουμε αίτηση στην πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024.

Με μικρές αλλαγές θα δοθεί και φέτος το επίδομα θέρμανσης αφού πρώτα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου. Η τιμή διάθεσης ξεκίνησε υψηλότερα από πέρσι όπως μαθαίνουμε στο newse.gr.

Ένα σημαντικό βοήθημα για όσους πληρώνουν για θέρμανση τους χειμερινούς μήνες είναι το επίδομα θέρμανσης που θα έρθει και φέτος. Μπορεί στην Εύβοια να μην είναι υψηλή η επιδότηση σε σύγκριση με πολύ ορεινές περιοχές αλλά είναι ένα σημαντικό βοήθημα.

Μετά την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, πολλοί είναι όσοι αναζητούν για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, ωστόσο η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει νωρίτερα για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Μετά τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα myθέρμανση έρχεται η πληρωμή για το επίδομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο κάθε έτους ξεκινούν οι αιτήσεις. Έτσι και φέτος, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις τον Νοέμβριο για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024.

Πέρσι οι αιτήσεις ήταν μέχρι και τον Γενάρη μιας και είχε δοθεί παράταση. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω κυρίως της χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παλαιών δικαιούχων που είχαν υποβάλλει αίτηση η πρώτη δόση της πληρωμής για το επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα, υπάρχουν στο gov όπου με κωδικούς taxisnet μπαίνετε στην εφαρμογή.

Την ίδια χρονική συγκυρία, αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024.

Η πληρωμή μπαίνει ξανά και πιο συγκεκριμένα η δεύτερη δόση, πάντα πέφτει για το τέλος Φεβρουαρίου, για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων.

Το επίδομα θέρμανσης μπαίνει και τρίτη φορά στο τέλος Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Πότε χάνεται το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024;

Σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιούχοι χάνουν το επίδομα αν έκαναν λάθος καταχώρηση IBAN και αριθμού παροχής.